Președintele Popa (PNL), despre declarațiile pro-Rusia și anti-NATO ale lui Dobrotă (PSD): Învățături din puțul gândirii PSD-iste, care mă fac să cred că în cazul domnului Dobrota puțul respectiv e un gen de canal colmatat și urât mirositor a comunism

Declarații acide ale președintelui PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, la adresa social-democratului Marius Dobrotă, care a făcut recent comentarii pro-Rusia și anti-NATO pe o rețea de socializare. Popa a scris azi tot pe o rețea de socializare că asemenea comentarii sunt „învățături din puțul gândirii PSD-iste” și că „atunci când a scris despre proști, Dobrotă s-a uitat prea mult în oglindă și a fost marcat de ce a văzut acolo”.

După ce ieri i-a cerut demisia PSD-istului din funcția de consilier județean și din cea de membru al Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP), astăzi Popa se arată mulțumit că Dobrotă a renunțat la calitatea de consilier, ceea ce implicit, înseamnă și demisia din ATOP, unde acesta reprezenta CJ Brăila: „Nu știu ce e în mintea unora dintre PSD-iștii brăileni când vorbește gura fără ei, rezultatul fiind că spun lucruri trăznite. Asta presupunând că au minte, ceea ce uneori pare o exagerare.

Ultima demonstrație de profunzime PSD-istă în gândire a făcut-o domnul Marius Dobrotă, consilier județean cu mai multe mandate la activ, membru în Autoritatea Teritorială de Ordine Publică și angajat la CUP Dunărea cu tot cu soția din dotare, amândoi pe bază de competență, bineînțeles, nu pe bază de carnet de partid.

Când nu este ocupat cu treburile legate de apă și canalizare (cred că în cazul lui competența ține mai mult de partea de canalizare), cu administrația locală și cu analiza ordinii și liniștii publice din Brăila, domnul Dobrotă face analize istorice, politice, filosofice și geostrategice și-și comunică concluziile pe rețelele de socializare: ne vorbește despre «proștii care ne conduc» și care «nu cunosc istorie» și despre faptul că «suntem încă o dată proștii Europei. Doar prostii care nu cunosc istorie pot repeta greselile trecutului», încercând probabil să ne deștepte.

Domnul Dobrotă ne mai spune că «prima regula a unui stat, a unui conducător de țară sau a unui locatar, pe care trebuie să ne-o reamintim din cărțile de istorie sau din învățăturile părinților, a fost aceea de a se pune bine cu vecinii». În caz că n-ați înțeles, el este de părere că în contextul actual trebuie să ne punem bine cu rușii.

Învățături din puțul gândirii PSD-iste, care mă fac să cred că în cazul domnului Dobrota puțul respectiv e un gen de canal colmatat și urât mirositor a comunism, în niciun caz o sursă de apă potabilă, curată.

Mă întreb la cine face referire domnul consilier când tot zice de «proștii care ne conduc», fiindcă PSD, partidul său, este la guvernare și Ministerul Apărării Naționale este condus de colegul său de partid, Vasile Dâncu. Poate domnul Dobrotă și-a dat seama din ce partid face parte.

Sau poate că în ziua în care a scris despre proști s-a uitat prea mult în oglindă și a fost marcat de ce a văzut acolo. Și-au dat seama de asta și colegii lui de partid, care au spus că «ceea ce a făcut e o prostie și prostia se plătește».

Ieri i-am cerut public demisia din Consiliul Județean și din ATOP.

Aflu că astăzi acest fan al Rusiei și critic al NATO și-a prezentat demisia din Consiliul Județean, în cadrul unei ședințe care a avut loc la PSD. Acum, când e pe persoană fizică, e liber să se arate indignat de «proștii care ne conduc», dacă îi dă mâna să riște să rămână și fără celălalt post pe care i l-a dat partidul”.