Președintele PSD, Marcel Ciolacu: „Mihai Tudose este de departe unul dintre cei mai buni prieteni ai mei, care mi-a mâncat sufletul! Eu îi mulțumesc din suflet lui Mihai pentru prietenia lui”

„Mihai Tudose este de departe unul dintre cei mai buni prieteni ai mei, care mi-a mâncat sufletul! Am trăit atâtea lucruri împreună, bune și rele, dar întotdeauna, indiferent cât ne-am contrazis, indiferent de opiniile noastre diferite, eu îi mulțumesc din suflet lui Mihai Tudose pentru prietenia lui. Foarte rar se întâmplă ca în politică să găsești un om care este și orgolios, un om care vrea să schimbe lucrurile, câteodată într-o viteză mai accelerată decât își permite lumea, un om care este mândru că-i român, un om care a fost prim-ministrul României și sunt ferm convins că dacă nu s-ar fi făcut acele greșeli repetate, astăzi am fi vorbit mult mai mult de Guvernul Mihai Tudose, din care și eu cu mândrie am făcut parte.

Am mers amândoi la Palatul Victoria. În momentul în care i s-a retras sprijinul lui Mihai Tudose, am plecat amândoi, indiferent de propunerile făcute. Este un om demn, este un bun comun al nostru și al conducerii centrale, cum vă spuneam, un om dificil” – este declarația făcută de președintele PSD, Marcel Ciolacu, aseară, în cadrul Conferinței Județene de alegeri a Organizației Județene PSD Brăila.

Liderul PSD s-a arătat încântat de faptul că Brăila și Galațiul și-au dat mâna, în sfârșit, și lucrează împreună pentru dezvoltarea zonei. Ciolacu a vorbit despre faptul că Înalt Preasfințitul Casian „a reușit această performanță de a suda și de a închide un vechi așa-zis conflict între Brăila și Galați, fiindcă de cel puțin doi ani și jumătate, când mă sună Mihai Tudose sau mă sună Dan Nica, întotdeauna sunt împreună. I-am spus și domnului Stănescu: «Ăștia pregătesc ceva, un puci! Prea sunt împreună continuu!».

Problema e că îmi trimitea Mihai poze, era și Ionuț (Ionuț Pucheanu, primarul Galațiului – n.r.), era și Costel (Costel Fotea, președintele CJ Galați – n.r.), era și Iulian (Iulian Chiriac, președintele CJ Brăila – n.r.), era și Marian (Marian Dragomir, primarul Brăilei – n.r.); nu știu de cât timp cele două județe nu au vorbit aceeași limbă. Vin amândoi, Dan Nica și Mihai Tudose, la mine și la domnul Stănescu și la Guvern, au un proiect comun acum, aeroportul, au terminat cu podul. Sunt ferm convins că vor avea susținerea Guvernului României și aceste două administrații conduse corect pentru gălățeni și pentru brăileni vor duce la îndeplinire și acest proiect”.

Președintele PSD a mai spus că din primăvară, după ce va prelua funcția de premier, îl vrea pe Mihai Tudose în Guvernul său: „Da, pe Mihai Tudose îl vreau în Guvernul României cât se poate de repede! Mihai Tudose are experiența necesară de a face parte din Guvernul României în orice funcție”.

De asemenea, Marcel Ciolacu a lăudat performanțele politice și administrative obținute de PSD Brăila, i-a lăudat pe primarul Marian Dragomir și pe președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac, precum și pe fostul președinte PSD Brăila, senatorul Ion Rotaru, care și-a încheiat ieri mandatul: „Eu la Brăila mă simt ca acasă. Este normal, pentru că am foarte mulți prieteni aici, am foarte mulți prieteni de la care am învățat și aș vrea să încep cu domnul Simionescu. Domnul profesor Simionescu – știu că printre primele cursuri de administrație le-am făcut când eram consilier local cu domnul Simionescu.

Aș vrea să mă refer la președintele dumneavoastră, la domnul senator Ion Rotaru, la buzoianul Ion Rotaru, pentru că, Ioane, această jumătate de conferință îți este dedicată ție. Sunt ferm convins că viitoarea conducere a PSD Brăila o să aibă grijă să nu dea cu piciorul unei asemenea resurse umane, unui om care a adus echilibru în momente dificile ale organizației și în momente dificile ale Partidului Social Democrat. A reușit să vă țină uniți, să mărească echipa, să facă față unei presiuni în momente nu tocmai ușoare”.