Pricop: Vrem ajutoare de stat flexibile pentru sectoarele care creeaza slujbe

P1060815

Candidatul PNL Braila pentru alegerile europarlamentare din 25 mai, Cristian Pricop, militeaza pentru elaborarea unui sistem de ajutoare de stat mai flexibile, prin care sa se sustina ramurile industriale care creeaza locuri de munca, precum metalurgia, industria grea, industria auto. El spune ca europarlamentarii liberali vor lupta pentru masuri economice concrete, incepand de la eliminarea birocratiei, pana la orientarea cu prioritate a fondurilor europene catre proiectele industriale care includ productia locala.

„PNL va lupta pentru sprijinirea domeniilor-cheie precum politica financiara, integrarea tinerilor in piata muncii, industrie, energie, agricultura, infrastructura, IMM-uri, IT&C si Tehnologie, de care depinde cresterea economica si puterea economica a Romaniei pe piata europeana. PNL vrea prioritizarea fondurilor europene, criteriul principal fiind atragerea de noi companii si implicarea unor furnizori locali.

Sustinem industria extractiva numai ca parte integranta a unui ciclu industrial complet, de la productie, prelucrare, pana la produs finit, pentru a creste valoarea adaugata in economie. De asemenea, PNL propune integrarea companiilor din industria de aparare romaneasca intr-un conglomerat european pe structura EADS. Industria romaneasca sa se incadreze in categoria industriei usoare, iar produsele romanesti sa beneficieze de brandul si pietele UE si NATO.

Sustinem restructurarea Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) in jurul programelor pentru invatamant vocational, ca sa avem meserii de baza. Companiile trebuie stimulate sa creeze centre si programe de pregatire profesionala, in vederea absorbtiei de forta de munca.

PNL isi mai propune sa aduca in Romania ultimele tehnologii din domeniul apararii si sa faca din tara noastra un lider regional in productia de vehicule aeriene fara pilot (drone)”, se arata intr-un comunicat dat publicitatii.