Prim-vicepreședinții PNL Brăila Antoneta Ioniță și Sorin Ioniță au demisionat azi din partid: După alegerile trucate din PNL și eliminarea lui Ludovic Orban a urmat concubinajul nefericit cu PSD. Nu suntem dispuși să fim părtași la acest act de scoatere a PNL în afara istoriei

Antoneta Ioniță, prim-vicepreședinte al Organizației Județene PNL Brăila, fost deputat și Sorin Ioniță, prim-vicepreședintele Organizației Municipale PNL Brăila, au demisionat azi din partid. Cei doi au anunțaseră la finele lunii noiembrie că intenționează să facă acest lucru în decembrie, iar astăzi și-au depus demisiile la sediul PNL Brăila.

Soții Ioniță au precizat într-un comunicat de presă:Antoneta Ioniță, prim-vicepreședinte al PNL Brăila, și Sorin Ion Ioniță, prim-vicepreședinte al Municipalei PNL, am decis să demisionăm, astăzi, din Partidul Național Liberal. Am luat această decizie convinși că demnitatea și respectul față de oameni, de principii și de cuvântul dat, trebuie să rămână mai presus de orice joacă politică pentru interese.

Suntem profund dezamăgiți de tot ceea ce s-a întâmplat în ultimele luni, după declanșarea campaniei electorale interne. «Festivalul democrației» s-a transformat într-un festival al lipsei de fair-play, al demagogiei și al încălcării valorilor și principiilor liberale. Au fost sacrificați oameni care au avut curajul opiniei și al asumării. Am sperat că lucrurile se vor îndrepta, că nu se va transforma totul într-un bâlci trist și dezamăgitor pentru electoratul liberal.

Din păcate, după alegerile trucate din PNL și eliminarea lui Ludovic Orban, cel care a făcut din PNL un partid puternic și din România o țară cu perspective de dezvoltare și prosperitate pentru oameni, a urmat concubinajul nefericit cu PSD. Nu suntem dispuși să fim părtași la acest act de scoatere a PNL în afara istoriei.

Am intrat în politică din convingere. Nu am fost niciodată niște sinecuriși, care să se fi aciuat pe lângă un partid, pentru un contract sau un post călduț. Dimpotrivă, am dedicat PNL-ului timpul, energia și priceperea noastră, pentru a duce proiectele și principiile liberale printre brăileni. Considerăm în continuare că liberalismul este soluția, dar nu acest liberalism, aservit unor interese obscure, ci liberalismul adevărat, cel care a făcut România modernă.

Decizia de a părăsi PNL nu este una ușoară. E tristă, după ani de muncă în echipa PNL, dar este singura corectă, pentru a ne putea păstra conștiința curată și pentru a putea să ne uităm cinstit, în oglindă și în ochii brăilenilor”.