Prima tabără de creație organizată de Școala de Arte „Vespasian Lungu” Brăila s-a încheiat. Expoziția cu lucrările realizate în cadrul taberei poate fi vizitată la sediul școlii

În perioada 27-30 iunie s-a desfășurat prima ediție a Taberei naționale de creație artistică „Porto Franco” Brăila, organizată de Școala Populară de Arte și Meserii „Vespasian Lungu”, cu sprijinul Consiliului Județean și Primăriei municipiului. La tabăra națională au participat elevi și profesori de la specializările de pictură, grafică și fotografie provenind din centrele culturale/ școlile populare de arte din Alba Iulia, Bacău, Brăila, Focșani, Galați, Pitești, Târgu Mureș, Satu Mare, Suceava.

„Tabăra s-a constituit într-un «laborator» al artelor vizuale, în cadrul căruia au fost realizate lucrări deosebite de pictură, grafică și fotografie și a fost asigurat un mediu adecvat pentru schimburile de experiență, participanții consolidându-și cunoștințele dobândite în cadrul orelor de curs la disciplinele de specialitate.

Coordonatorii locali ai activităților artistice desfășurate au fost prof. Nela Constantinescu, Cristian Radu și Viorel Neagu.

Mulțumim pentru colaborare Muzeului Brăilei «Carol I», Teatrului «Maria Filotti», Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Bibliotecii Județene «Panait Istrati», Filarmonicii «Lyra – George Cavadia»”, au declarat organizatorii.

Expoziția cu lucrările realizate în cadrul taberei poate fi vizitată la sediul școlii amintite (str. Mărășești nr. 1).