Primăria are în plan noi plantări de copaci în cartierele Brăilei și va coopta și elevii în aceste acțiuni. Șefa ISJ Brăila: „Sunt prea puțini copaci pentru câți copii vor să planteze. Vor toți să lase o urmă frumoasă”

Primarul Brăilei, Marian Dragomir, a anunțat că în zilele următoare vor avea loc plantări de copaci în câteva cartiere marginașe ale orașului, acolo unde s-au finalizat lucrările de reabilitare a străzilor.

El are de gând să invite și elevii brăileni să participe la aceste acțiuni, așa cum s-a mai întâmplat în trecut: „O să vă invităm la mai multe acțiuni de plantare a copacilor în cartierele în care am terminat de curând lucrările și o să mergem împreună în Comorofca, Islaz și Lacu Dulce, pentru a planta copaci pe străzile reabilitate, acolo unde avem și spațiile verzi în pregătire”.

Inspectorul școlar general al Brăilei, Elena Tudor, a comentat: „La această formulă lansată avem o singură problemă: sunt prea puțini copaci pentru câți copii vor să planteze. Vor toți să lase o urmă frumoasă, pentru că știți, ei își pot lăsa acolo numele și pentru că noi le-am tot sădit ideea că în viață e bine să plantezi un pom, să ridici o casă și să faci copii ceva mai încolo. Vor cu toții să planteze, pentru că cei mai mulți dintre copiii noștri nu stau la casă”.

În ceea ce privește proiectul inspectorului școlar general de a colabora mai strâns cu Teatrul „Maria Filotti” și a aduce tot mai mulți elevi la teatru, edilul șef a declarat că la unele piese elevii vor intra gratuit, în baza parteneriatului instituției amintite cu Inspectoratul Școlar Județean (ISJ), iar la altele elevii au reduceri foarte mari, în condițiile în care vin în grup organizat prin școală.

Tudor a adăugat că importanat este să se facă primii pași în această direcție, iar copiii să vină de câteva ori la teatru, pentru că după aceea vor prinde gustul, așa cum se prinde gustul și pentru lectură: „Și aici, în domeniul lecturii, am gândit un proiect și am discutat cu domnul director Neagu (directorul Bibliotecii Județene „Panait Istrati” – n.r.), care e foarte deschis. Vom face pași și în direcția asta, a lecturii, există bibliotecă digitală, înțeleg că aceste biblioteci vor fi extinse și în școli, Doamne ajută să reușim!”.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns