PRIMARIA BRAILA VA CONSTRUI UN NOU CIMITIR, IN PARTENERIAT CU O ALTA INSTITUTIE PUBLICA. LOCURILE DE VECI VOR FI IMPARTITE FRATESTE

Conducerea Primariei brailene poarta discutii privind construirea unui nou cimitir, de aproximativ 4.500 de locuri, fiindca cimitirele deja existente sunt aproape pline. In plus, potrivit primarului Marian Dragomir, Municipalitatea trebuie sa aiba disponibile in orice moment circa 3.000 de locuri de veci, pentru cazuri de dezastre naturale si acesta este un alt motiv pentru care este necesara construirea unui nou cimitir: „Este o discutie un pic mai macabra pentru unii, dar necesara, de altfel. Din pacate, este nevoie sa avem in vedere construirea unui nou cimitir in municipiul Braila, deoarece cele actuale au ajuns la capacitate maxima. Avem o discutie avansata, cred ca in urmatoarele luni vom prezenta Consiliului Local o astfel de propunere”.

Elementul inedit dezvaluit de edilul sef este acela ca noul cimitir se va construi in parteneriat cu o alta institutie publica, pe care Dragomir a refuzat insa sa o numeasca, deocamdata. El a spus ca prefera sa se puna la punct toate detaliile, sa existe si schita respectiva si apoi va da publicitatii mai multe informatii: “Vorbim de un numar de aproximativ 4.500 de locuri, dintre care aproape jumatate vor fi ale Primariei municipiului Braila. Daca ne gandim ca acestea pot fi amenajate in sistem de cripta, numarul de locuri se poate dubla. Restul de locuri din cimitir vor fi ale unei alte institutii publice”.

Mai multe detalii despre acest subiect, cate a mai “scapat” edilul sef in conferinta de presa de astazi, aici: