Primaria Brailei renoveaza adapostul social din Sos. Ramnicu-Sarat

wcamin

Circa 4 milioane de lei vor fi investite, in perioada care urmeaza, in renovarea si reamenajarea imobilului din Sos. Ramnicu-Sarat nr.115, din Braila, folosit  in prezent ca adapost pentru cazuri sociale. De-a lungul ultimilor ani, au existat numeroase reclamatii privind conditiile mizere in care traiesc persoanele adapostite acolo,  din cauza starii de degradare a cladirii, dar si a proastei administrari a acesteia.

Ca urmare a accesarii unor fonduri europene pe Programul Operational Regional, se va proceda la reabilitarea imobilului si amenajarea unor “locuinte sociale de calitate”. Mai exact, potrivit datelor tehnice ale proiectului, se vor executa urmatoarele lucrari de constructii si instalatii: renovarea şi recompartimentarea cladirii imobilului, in vederea realizarii unui numar de 27 de locuinte sociale de calitate; reabilitare instalatii retea exterioara de apa si canal; reabilitare imprejmuire; reabilitare alee acces, realizare parcari, realizare lucrari de protectie a mediului, realizare lucrari amenajari exterioare.

De noile locuinte sociale vor beneficia  68 persoane, dintre care cel putin jumatate vor fi de etnie rroma. Bugetul proiectului este de 3.652.557,44 lei, din care contributia Municipalitatii va fi de 73.051,15 lei. Durata lucrarilor va fi de 19 luni.