Primarul Capbun: „Agentul agricol de la Bertești are un salariu cu 1000 de lei mai mic decât muncitorul necalificat de la ANIF. Un profesor suplinitor, necalificat, ia salariu cât primarul”

Primarul comunei brăilene Bertești, Costel Capbun (PNL), este extrem de nemulțumit de nivelul de salarizare al angajaților din primăriile de comune. Capbun și-a exprimat punctul de vedere în cadrul unei întâlniri a primarilor brăileni cu parlamentarii locali, în care edilii le-au cerut acestora din urmă susținere în vederea schimbării legislației în diverse domenii.

Costel Capbun a declarat că cea mai recentă majorare a salariilor care s-a operat în sistemul bugetar a exclus angajații primăriilor, iar aceștia au ajuns să aibă salarii de mizerie. El a precizat că nu face referire la salariile funcționarilor publici din primăriile orașelor, ci la cele ale angajaților din primăriile de comună: „Nu mă interesează salariul primarilor, că nu ne-a obligat nimeni să candidăm; vorbesc despre salariații primăriilor. La Bertești am 6 posturi neocupate acum, pentru că nu are cine să vină. Țin secretarul, ieșit la pensie, că nu are cine să vină secretar la marginea  județului. Țin asistentul social în continuare, că nu are cine să vină în loc.

Agentul agricol de la Bertești are acum ca salariu mai puțin cu 1000 de lei decât muncitorul necalificat de la ANIF. Nu mi se pare normal!

Un profesor suplinitor, necalificat, ia salariu cât primarul.

Nu avem cum să mărim salariile angajaților noștri. Vin la mine și mă întreabă «De ce nu-mi mărești salariul?». Nu am cum, că vine Curtea de Conturi, nu-mi permit să le măresc salariile, care sunt la nivelul de acum 5 ani. Și asta este o decizie politică!

Gândiți-vă că administrația publică de la comune nu se compară ca salarii cu cea de la oraș. Un contabil care gestionează la nivelul comunei Bertești 200 de miliarde de lei vechi pe an pleacă acasă cu 27 de milioane lei vechi lunar. Nu mi se pare normal!

Nu pentru noi, ca primari, că nu ne-a obligat nimeni să candidam! Am vrut, ne-am asumat, dar este vorba de salariații din primării”.