Primarul Chiriță (PSD), acuzat de subprefectul Boboc (PNL) că n-a depus niciun proiect pe Programul Anghel Saligny: „Am depus nu unul, ci două proiecte!”

Primarul orașului Ianca, Fănel George Chiriță (PSD), îl contrazice din nou pe subrefectul Brăilei, Adin Boboc (PNL) și spune că acesta lansează iarăși public informații care nu sunt corecte. De această dată discuția este despre Programul național de investiții „Anghel Saligny”, subprefectul (care intenționează că candideze la Primăria Ianca în anul 2024 – n.r.) acuzând în termeni duri faptul că primarul Chiriță nu a depus niciun proiect pe programul amintit, pentru a obține finanțare pentru realizarea unor investiții de interes comunitar.

În replică, edilul spune că de fapt Primăria pe care o conduce a depus nu unul, ci două proiecte, care vizează realizarea, extinderea și modernizarea rețelei de distribuție a gazelor naturale: ”Noi am depus două proiecte pe Anghel Saligny, unul pe înființarea rețelei de alimentare cu gaze în satul Oprișănești și unul în satul Perișoru. Ce nu știe domnul Boboc este că aceste proiecte legate de rețeaua de gaze s-au depus anul ăsta și nu s-au evaluat încă, nu s-a primit niciun răspuns. Din informații mele, pe partea de rețea de gaze suntem sigurii care am depus un astfel de proiect.

Cât privește partea de drumuri, nu am depus niciun proiect în toamna anului trecut pentru că mai am 5 străzi de reabilitat, care sunt în plin proces de asfaltare pe fonduri europene.

Pe partea de canalizare suntem prinși în Programul de mediu cu operatorul regional, deci lucrurile acestea sunt deja prinse pe alte proiecte”.

În ceea ce privește acuzațiile lui Boboc cu privire la risipa banului public generată de faptul că „școala din localitate cumpără lemne de foc la prețul de aproximativ 600 lei mc, iar Primăria Ianca vinde lemne de foc cu 240 lei mc”, primarul a răspuns: „Directorul școlii nu a făcut nicio solicitare către Primărie pentru a primi ajutor pentru încălzire, nu a anunțat Primăria că vrea lemne pentru foc.

Prețul acela de 240 lei mc este valabil pentru lemnul luat din pădure.  Nu știu de unde ia directorul ăla lemne cu 600 lei mc, probabil i le aduce în școală, nu știu. El n-a făcut solicitare că vrea să cumpere lemne de la Primărie. Oricum, noi pădurea am dat-o în administrarea Ocolului Silvic Ianca, că nu avem noi specialiști”.

Fănel Chiriță a mai comentat că nu e prima oară când Boboc face acuzații bazate pe informații care nu sunt adevărate și că e cu atât mai ciudat acest lucru, cu cât și consilierii locali PNL au votat hotărârile respective.