Primarul Chiriță (PSD): „Conducerea Liceului «Angelescu» nu a anunțat Primăria că vrea lemne pentru foc”; Subprefectul Boboc (PNL): „Liceul a cerut lemne la începutul acestei luni. Asta înseamnă să semnezi ca primarul și că nu știi ce ai semnat”

Subprefectul Brăilei, Adin Boboc (PNL), contraatacă pe subiectul lemnelor de foc pentru perioada de iarnă achiziționate de Liceul „Constantin Angelescu”.

Boboc i-a reproșat primarului orașului Ianca, Fănel George Chiriță (PSD), faptul că a permis o irosire a banului public, generată de faptul că școala din localitate cumpără lemne de foc la prețul de aproximativ 600 lei mc, iar Primăria Ianca (ce asigură finanțarea unității de învățământ amintite) vinde lemne de foc cu 240 lei mc.

Întrebat despre acest lucru, Chiriță ne-a declarat: „Directorul școlii nu a făcut nicio solicitare către Primărie pentru a primi ajutor pentru încălzire, nu a anunțat Primăria că vrea lemne pentru foc.

Prețul acela de 240 lei mc este valabil pentru lemnul luat din pădure.  Nu știu de unde ia directorul ăla lemne cu 600 lei mc, probabil i le aduce în școală, nu știu. El n-a făcut solicitare că vrea să cumpere lemne de la Primărie”.

În replică, Boboc a postat pe o rețea de socializare un document depus de conducerea Liceul „Constantin Angelescu” la Primăria Ianca în această lună, cu număr de înregistrare, în care se solicită suplimentarea bugetului, pentru a se acoperi mai multe cheltuieli, inclusiv fonduri pentru achiziția de lemne de foc: „Întrucât costurile cu încălzirea termică și iluminatul au crescut cu aproximativ 75% față de anul precedent, în acest moment avem executat aproximativ 70% din bugetul  pe anul 2022 și de aceea vă solicităm să ne alocați fonduri pentru achiziția de material lemnos (40.000 lei)”.

Subprefectul a comentat: „Dl. Primar Chiriță are dreptate, școala nu a cerut lemne de foc iarna, ci vara, fix la începutul acestei luni. Asta înseamnă să semnezi ca primarul și să realizezi, la câteva zile distanță, că nu știi ce ai semnat”.