Primarul Chiriță: „Subprefectul Boboc n-are treabă la Prefectură și de aceea mă atacă pe mine. Eu am treabă, mă ocup de administrație”

Primarul orașului Ianca, Fănel Chiriță (PSD), consideră că subprefectul Adin Boboc (PNL) n-are treabă la Prefectură și de aceea îl atacă periodic, acuzând-l de diverse lucruri. După ce astăzi Boboc l-a acuzat că îi umilește pe profesori, „corectând” legea decontării navetei după cum îi convine lui, primarul de Ianca a declarat că a aplicat legea în același mod din 2008, dar abia acum doi ani au început să apară contestații: „Sunt de atâția ani primar, am achitat naveta profesorilor și nu au fost niciun fel de discuții. Legea nu este foarte clară, dar având în vedere că există tren până aici, nu poți să vii cu mașina personală și să-ți decontez ce? CFR, abonament de transport cu maxi-taxi sau benzină? Atât timp cât profesorul vine cu mașina personală, nu cu maxi-taxi, nu are cum să primească acel abonament pentru maxi-taxi, nu?

În primii mei ani ca primar transportul profesorilor de la urban la urban nu se deconta. După 2008 s-a decontat și întotdeauna le-am dat la nivelul abonamentului CFR, că noi avem transport CFR până aici. Că așa, poate cineva vrea să vină cu taxiul și îmi cere să-i decontez cursele cu taxiul…

Până acum doi ani așa s-a mers, pe contravaloarea transportului cu trenul. Și mai sunt și alte primării care la fel procedează, că ne-am interesat și la alții. De ce până acum doi ani a mers așa și apoi a început scandalul, că nu știu ce i s-a părut domnului director de la Liceul «Angelescu» (Ștefănuț Dragomir – n.r)? El e de vreo 7-8 ani director și în fiecare an așa s-a decontat și de doi ani a început acest circ nejustificat, din punctul meu de vedere. De ce atâția ani a fost legal și acum dintr-odată nu mai e legal?

El înainte de a fi director a fost lider de sindicat și confundă sindicatul cu  patronatul. Acum el e director, nu mai e lider de sindicat”.

Cât privește faptul că nu ar fi autobuz de la gară și până la Liceul „Constantin Angelescu”, pe o distanță de circa 2 km – așa cum susține subprefectul Boboc -, Chiriță ne-a spus: „Sunt autobuze la 7:15 și la 7:40. Autobuzul care vine de la Berlești și cel care vine de la Târlele Filiu – Perișoru – Ianca. Și sunt de 18 ani aceste autobuze. Dar ce să mai zic? Domnul Boboc n-are treabă la Prefectură și mă atacă pe mine. Eu am treabă, fac administrație”.