Primarul comunei Dudești, Marian Bocănel, a pierdut definitiv procesul cu Agenția Națională de Integritate

Primarul comunei Dudești, Marian Bocănel (PSD), a pierdut recursul în procesul privind conflictul de interese de care a fost acuzat de Agenția Națională de Integritate (ANI), pentru perioada octombrie 2017- decembrie 2018.

Mai exact, pe data de 8 decembrie a.c. Înalta Curte de Casație și Justiție a decis: „Respinge recursul formulat de reclamantul Bocănel Marian împotriva sentinței civile nr. 116 din 10 iunie 2021 a Curții de Apel Galați – Secția de contencios administrativ și fiscal, ca nefondat”. Sentința este definitivă.

Amintim că primarul Bocănel a fost acuzat de ANI că a aprobat și semnat 80 de acte administrative care au produs un folos material pentru soția sa în sumă de 14.851 lei.

”În exercitarea mandatului de primar, a aprobat și semnat în perioada 26 octombrie 2017 – 14 decembrie 2018, 80 de acte administrative care au produs un folos material pentru soția sa, constând în încasarea sumei de 14.851 lei și în creșterea cifrei de afaceri și a profitului societății comerciale la care aceasta deține calitatea de asociat unic și funcția de administrator. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 70, art. 71 și art. 76 alin. (1) și (2) din Legea nr. 161/2003”, se arăta în comunicatul ANI.

Primarul a declarat la momentul respectiv că este vorba despre faptul că a cumpărat pentru Primărie mai multe produse de la magazinul familiei sale. El a afirmat că acela ar fi fost singurul magazin din zonă de unde se puteau achiziționa produsele respective: hârtie iginenică, detergent, un sac de var și alte câteva produse de acest gen.

Bocănel a contestat în instanță decizia ANI, iar în luna iunie 2021 Curtea de Apel Galați a respins acțiunea sa ca fiind nefondată. Bocănel a făcut recurs, însă a pierdut și la Înalta Curte de Casație și Justiție. În aceste condiții, social-democratul își va pierde mandatul de primar.

 

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns