Primarul comunei Viziru, Ana Cornelia Măcrineanu: „Președintele Chiriac m-a jignit public, numindu-mă «minus zero infinit» și m-a umilit în fața consilierilor PSD, interzicându-mi să mai vorbesc”

Primarul comunei Viziru, Ana Cornelia Măcrineanu, revine cu explicații privind motivele care au determinat-o să ia decizia de a trece de la PSD la PNL. Ea și-a anunțat intenția de a trece în tabăra liberalilor la finele săptămânii trecute, în cadrul unei conferințe de presă organizate la sediul PNL Brăila, însă nu a prezentat motivele concrete care au determinat-o să facă acest pas. Măcrineanu a precizat că se va înscrie oficial în PNL înainte de alegerile din 2024, pentru că dacă ar renunța acum la calitatea de membru PSD și-ar pierde mandatul de primar.

După ce președintele PSD Brăila a făcut niște comentarii disprețuitoare la adresa sa și a primarului comunei Chiscani, Costică Cojea – ce a luat aceeași decizie de a trece de la PSD la PNL înainte de alegerile locale din 2024 -, Măcrineanu s-a hotărât să prezinte public, pe o rețea de socializare, motivele nemulțumirilor sale. Ea afirmă că în campania pentru alegerile locale parțiale din iunie 2021, în urma cărora a câștigat funcția de primar al comunei Viziru, liderii PSD Brăila „au venit în fața cetățenilor cu multe promisiuni. A doua zi după alegerile din 27 iunie 2021, m-am trezit deodată singură, abandonată de partid și pusă în situația de a pune în practică, fără vreun sprijin, toate aceste promisiuni.

Astfel, nu doar că eu, primarul Ana-Cornelia Măcrineanu, nu am primit sprijinul politic firesc și legitim, ci mai mult decât atât, cetățenii comunei Viziru au fost ignorați și desconsiderați. Președintele CJ Brăila, Francisk-Iulian Chiriac, a hotărât că acestei comune nu i se cuvine nici un leu, ca sprijin pentru realizarea unor obiective de interes public. Prin urmare, totul a trebuit să se facă cu resursele proprii ale UAT-ului nostru. În plus, același președinte Chiriac m-a jignit public, numindu-mă «minus zero infinit», a afirmat că am fost numită în funcție, iar nu aleasă de cetățeni, și m-a umilit în fața consilierilor PSD, cu un comportament dictatorial, interzicându-mi să mai vorbesc și solicitându-mi să cer aprobare pentru orice demers.

În tot acest timp, printre preocupările lui Francisk-Iulian Chiriac nu s-au aflat locuitorii comunei Viziru, ci doar propriile interese, afișând același politicianism dezgustător precum cel din declarația publică de ieri (joi – n.r.), în care nu se pomenește nici măcar un cuvânt despre cetățenii din Viziru și Lanurile.

În aceste condiții, pentru a nu înșela încrederea care mi-a fost acordată de către alegătorii din comuna Viziru și pentru a putea să fac cu adevărat ceva pentru comunitatea locală, am decis să mă alătur echipei PNL Brăila. Am fost votată pentru a lucra în slujba cetățenilor, iar nu pentru a fi un pion în jocurile politicianiste ale conducerii PSD Brăila și CJ Brăila! Domnule Chiriac, noi, aleșii locali, suntem în serviciul cetățenilor, administrăm bani publici în folosul comunităților, nu suntem pe persoană fizică, nu suntem stăpâni ori dictatori și nu ne ghidăm după bunul plan și interesul personal!

Sunt împăcată cu alegerea făcută, un pas necesar pentru a oferi comunei Viziru șansa dezvoltării. Spre deosebire de detractorii precum președintele PSD și CJ Brăila, gândul meu nu este la sforării, funcții și combinații electorale. În fața lipsei de sprijin, de respect și chiar în fața ostilității fățișe a PSD și CJ Brăila, eu am ales binele comunei Viziru și al locuitorului din satele Viziru și Lanurile!”.

Potrivit informațiilor pe care le-am obținut pe surse, comportamentul și limbajul noului președinte PSD Brăila, Iulian Chiriac, a făcut ca mulți primari social-democrați din județ să fie foarte nemulțumiți de modul în care sunt tratați de acesta.