Primarul de Ianca, Fănel Chiriță (PSD), despre subprefectul Adin Boboc (PNL): „Domnul Boboc a început campania electorală. Dânsul nici nu știe unde e piața, fiindcă n-a fost acolo decât în campanie electorală

Primarul orașului Ianca, Fănel Chiriță (PSD), este amuzat de faptul că în urmă cu câteva săptămâni subprefectul Adin Boboc (PNL) îl acuza că irosește banii publici făcând investiții fără rost, iar acum îl acuză că amână să facă investiții de la un an la altul, în așteptarea anului electoral 2024.

Chiriță face referire la acuzațiile pe care i le-a adus azi Boboc, cu privire la faptul că „ține oamenii în sărăcie și în ultimii doi ani a amânat investiții de 71 miliarde de lei vechi, ca să le facă în anul electoral 2024”.

Edilul ne-a declarat: „Este greșit informat domnul subprefect Adin Boboc, nu sunt 71 de miliarde de lei vechi, la sfârșitul anului au fost 106 miliarde lei vechi în fondul de rezervă, iar banii îi păstrăm pentru că avem două proiecte în derulare și avem cheltuieli mari neeligibile și cofinanțare pe fonduri europene.

Unul dintre proiecte este cel legat de tranaportul public urban – mai precis, este vorba despre achiziția a patru autobuze. Proiectul este în derulare, trebuie să facem licitația, sunt contractele de finanțare semnate.

Cel de-al doilea proiect este  legat de reabilitarea Casei de Cultură și a parcului orășenesc, la care semnăm execuția în circa 3 săptămâni, dacă nu sunt contestații. Sunt și niște străduțe neasfaltate care intră în proiect”.

Întrebat despre starea în care se află piața din oraș, despre care Boboc afirmă că „a devenit o ruină și un adevărat focar de infecție”, edilul a comentat: „El nici nu știe unde e piața! El nu s-a adus acolo decât în campania electorală! Anul trecut au fost prevăzuți prima dată banii în buget pentru achiziționarea de tarabe noi, dar n-au ajuns, pentru că prețurile au explodat, iar anul acesta am prins mai mulți bani și suntem acum în procedură de achiziție cu tarabe din fibră de sticlă. Nu avea rost să le vopsesc, să le mai aranjez pe cele vechi, dacă tot cumpăram altele noi.

Este apă potabilă, este și apă caldă la spațiul destinate produselor lactate, este și grup sanitar, cum să nu avem apă potabilă! Domnul Boboc a început campania electorală… Dânsul n-are decât să facă în continuare campanie, că noi facem administrație în perioada asta. Noi o să facem campanie în campania electorală”.