Primarul din Fundeni, judetul Galati, cercetat pentru braconaj

 

arma-vanatoare-600x398

*acesta a fost depistat de politisti pe raza localitatii brailene Gradistea, intr-o masina data in consemn, dupa ce pasagerii ei au fost surprinsi tragand focuri de arma pe fond de vanatoare

Incidentul s-a petrecut  sambata seara, pe raza fondului de vanatoare Namoloasa, din  judetul Galati, cand pazicul a observat ca dintr-o masina in care se aflau trei persoane se trageau focuri de arma. Cand au vazut ca au fost descoperiti , barbatii au demarat in forta si au disparut. Paznicul a anuntat imediat politia si a dat numarul de inmatriculare al autovehiculului. Printr-o actiune comuna a Inspectoratului de Politie Vrancea, Inspectoratului de Politie Braila, AJVPS Braila si Asociatiei de vanatoare Valea Neagra, masina de teren a fost oprita in trafic pe raza localitatii brailene Gradistea, iar agentii au descoperit in aceasta o arma semiautomata, un proiector si mai multe cartuse. Oamenii legii l-au identificat, intre cei trei pasageri, pe primarul  comunei galatene Fundeni, Manuel Lupu.

“In seara zilei de 18 ianuarie a.c., la orele 20:00, administratorul unui fond de vanatoare din judetul Galati a sesizat la Inspectoratul de Politie Judetean Braila faptul ca dintr-un autoturism de teren s-a efectuat uz de arma letala, fara autorizatie, si ca autoturismul se indreapta spre Braila. Politistii au instituit filtre la intrarea in judetul Braila si autoturismul a fost oprit in comuna Gradistea, fiind condus de A.C. (45 de ani), din satul Hanu Conachi, comuna Fundeni, judetul Galati. In autoturism a fost identificat P.N. (37 de ani), din comuna Tudor Vladimirescu, judetul Galati, pe bancheta din dreapta fata, si in spate, L.M. (42 de ani), din satul Lungoci, comuna Fundeni, judetul Galati. Politistii de la Biroul Arme, Explozivi si Substante Periculoase au preluat cercetarile si au stabilit ca P.N. este posesor legal de arma de vanatoare, arma care a fost gasita in habitaclul autoturismului si care a fost ridicata in vederea continuarii cercetarilor. Autoturismul a fost lasat in custodia lui P.N., pana la definitivarea cercetarilor si luarea masurilor legale. De asemenea, politistii braileni au mai stabilit ca acestia au trecut ilegal pe fondul de vanatoare Corbu- Vechi, din judetul Braila, gestionat de A.J.V.P.S. Braila.

Cercetarile continua sub aspectul savarsirii infractiunilor de uz de arma letala fara drept si trecere pe cele doua fonduri de vanatoare cu arma de vanatoare, fara acordul gestionarilor fondurilor.In cauza s-a intocmit dosar penal”, se arata intr-un comunicat dat publicitatii de IPJ Braila.