PRIMARUL DRAGOMIR: A IMPUNE OBLIGATIVITATEA PURTĂRII MĂȘTII ÎN SPAȚII PUBLICE PRECUM FALEZA SAU ÎN PIEȚE AR FI O ABERAȚIE. NU SUSȚIN AȘA CEVA!
Primarul Marian Dragomir consideră că ar fi o aberație să se impună brăilenilor printr-o reglementare locală obligativitatea purtării măștii în zone precum faleza Dunării, în piețe sau în alte locuri considerate „aglomerate”. Dragomir a făcut acest comentariu după ce premierul Ludovic Orban a declarat că în opinia sa, ar trebui să se impună purtarea măștii în zonele aglomerate precum falezele din Galați și Brăila, unde se adună mulți oameni și de asemenea, în piețe sau în diverse locuri de așteptare.
„Eu consider că o astfel de reglementare ar fi o prostie, pentru că atunci când mă plimb pe faleză cu soția și copilul sau când cei tineri se plimbă cu prietena nu avem nevoie să purtăm mască.
Pe de altă parte, având în vedere că în perioada în care a fost stare de urgență nu s-a purtat masca în piețe și nu au existat infectări, rezultă foarte clar că ultimele cazuri înregistrate la nivelul județului nu au apărut pentru că au fost oamenii la piață fără mască.
Eu, ca primar, nu susțin ideea unei reglementări la nivel local prin care să impunem obligativitatea purtării măștii în spații publice precum faleza sau piețele din municipiu; nu susțin o asemenea aberație.
Eu nu susțin eforturile Guvernului de a obliga oamenii să poarte mască când sunt în aer liber și nici nu încurajez eforturile Guvernului de a stimula oamenii să meargă la păcănele (referire la decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență de a ține deschise sălile de jocuri de noroc – n.r.)”, ne-a declarat astăzi Dragomir.
Edilul șef este convins că Guvernul derulează a amplă operațiune de manipulare a populației în legătură cu subiectul COVID-19: „Permanent există o manipulare din partea celor care comunică cifrele cu privire la cazurile de îmbolnăviri. Ei transmit către populație numărul total de persoane infectate de la data începerii pandemiei și până în prezent, în loc să transmită numărul real al persoanelor infectate în ziua respectivă. Ar fi fost corect ca în loc să spună, de exemplu, «La Brăila sunt 700 de cazuri confirmate de COVID-19», să spună « La Brăila sunt în prezent 230 de cazuri confirmate cu COVID», pentru că celalalte 570 sunt persoane deja vindecate. Prin acest mod de raportare a unor numere foarte mari de îmbolnăviri se încearcă panicarea populației și astfel, se justifică aceste măsuri pe care le iau, aceste restricții pe care le impun.
Când ei petrec cu sticle de whisky la Guvern fără nicio mască și fără distanțare socială și când președintele României se duce la Consiliul Europei și este singurul care nu poarte mască, au tupeul să ne impună nouă să purtăm mască și când mergem pe stradă, în aer liber?!”.