Primarul Dragomir afirmă că până la finalul anului se va relua circulația mașinilor pe Șoseaua Baldovinești, între podul Apollo și Dedeman

Șantierul din zona intersecției Șoselei Baldovinești cu Calea Dorobanților nu se va încheia anul acesta, deci circulația în zonă va fi în continuare restricționată. În schimb, se va relua circulația mașinilor pe Șoseaua Baldovinești, dinspre podul Apollo către Dedeman. Este ceea ce spune primarul Brăilei, Marian Dragomir, care a dat recent câteva detalii cu privire la stadiul unor proiecte majore din municipiu.

“La Șoseaua Baldovinești este un lucru foarte interesant. Din punctul meu de vedere, contructorul a recuperat foarte mult și chiar putem să spunem că a avansat față de programările inițiale. Și acolo, în zona bisericii care se construiește la intersecția dintre Strada Baldovinești și Comuna din Paris, s-au descoperit conducte magistrale care nu erau în niciun fel trecute în plan și a fost nevoie de reproiectare, analiză, verificare. În momentul de față constructorul asfaltează zona dintre Dedeman și pod, a asfaltat aproape în totalitate podul și cred că în acest moment mai are circa 20-25% de înlocuit balustrada de pe pod, care a fost și el consolidat. A rămas de făcut zona dintre pod și Bulevardul Dorobanți, aceasta fiind ultima din acest proiect. Și acolo s-au descoperit niște cămine care nu figurau în documentele respective.

Porțiunea de la pod, inclusiv podul, până la Dedeman, va fi cu siguranță finalizată anul acesta. Cea mai mare provocare este să se finalizeze zona dintre pod și Calea Dorobanților”.

În ceea ce privește privește proiectul privind modernizarea transportului electric în zona Parc Monument – Radu Negru, edilul șef a precizat că pe primul tronson – în zona dintre Parcul Monument și strada Grigore Alexandrescu – lucrările sunt „foarte avansate” și din discuțiile cu constructorul rezultă că “există aproape 100% premisele pentru a finaliza acest tronson anul acesta”.

Cel de-al doilea tronson, de la Șoseaua Buzăului până la Șoseaua de Centură, este încă în procedură de licitație, existând o contestație: “Licitația încă este la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor și nu am voie să dau niciun fel de informații, fiind în procedură de contestare. Vă pot doar spune că au fost doi ofertanți”.