Primarul Dragomir: „Amenajarea unui nou cimitir nu este o urgență, dar e o necesitate. Avem două variante: fie un nou cimitir în zona Vulpea, fie extinderea cimitirului de Chercea”

Primarul Brăilei, Marian Dragomir, declară că amenajarea unui nou cimitir în municipiu nu este chiar o urgență, dar este „o necesitate”. Ediul șef ne-a declarat că Municipalitatea a făcut demersuri către Ministerul Apărării Naționale și de asemenea, către Ministerul de Interne, pentru preluarea măcar a unuia dintre cele două terenuri vizate, care să fie folosite cu destinația de cimitir, însă deocamdată nu s-a primit răspuns de la niciuna dintre instituțiile amintite: „Am trimis la Ministerul Apărării în urmă cu mai mult de un an de zile o solicitare pentru transferul către Primăria Brăila a unei suprafețe din zona Poligonului Vulpea, unde Ministerul Apărării deține teren. Noi am cerut o suprafață mare, pentru că o parte din acel cimitir îi va aparține Ministerului Apărării Naționale, adică Garnizoanei Brăila, iar cealaltă parte va aparține Primăriei.

Este o discuție și cu privire la extinderea cimitirului din cartierul Chercea  pe un teren  care aparține Ministerului de Interne. Știu că este  documentația transmisă, dar nu am primit niciun răspuns până în momentul de față”.

Amintim că luna trecută conducerea Serviciului de Utilitate Publică de Administrare a Fondului Locativ și a Cimitirelor (SUPAFLC) Brăila a prezentat o informare în care se menționa: „Întrucât în cei doi ani de pandemie numărul deceselor a crescut considerabil, fapt ce a dus implicit și la atribuirea unui număr mai mare de locuri de veci, dar și ca urmare a extinderii făcute de legiuitor în sensul acordării  de locuri de veci cu titlu gratuit copiilor persoanelor persecutate din motive politice, locurile de veci au devenit insuficiente”.