Primarul Dragomir anunță că reabilitarea Stadionului Progresul este ca și finalizată. Constructorul va plăti penalități pentru întârzierea lucrărilor

Primarul Brăilei, Marian Dragomir, anunță că reabilitarea Stadionului Progresul este ca și finalizată, după ce au fost depășite mai multe termene impuse constructorului.

Edilul șef a precizat pe această temă: „Lucrările cred că sunt aproape de finalizare, dacă nu cumva sunt 100% finalizate. Constructorului i se aplică penalități, ca urmare a faptului că nu a respectat termenele, conform procedurii legale.

Primăria nu poate să selecteze societatea X sau Y pentru efectuarea lucrărilor, pentru că ar fi penal acest lucru și atunci trebuie să mergem efectiv la licitația publică.

Noi am atenționat de foarte multe ori că ar fi un deficit de imagine atât pentru noi, dar mai ales pentru societatea respectivă, să întârzie lucrările. A întârziat lucrările, Primăria aplică procedura legală, la fel ca și la celelate lucrări unde s-au aplicat penalități. Este în procedură de penalități, a fost deja notificat în acest sens”.

Amintim că la acest proiect a lucrat asocierea SC REPAVIL CONS SRL – SC PROFICONS PROJECT SRL.

În anul 2019 CLM Brăila a aprobat Documentația de Avizare Lucrări Intervenții (DALI), precum și indicatorii tehnico-economici pentru acest proiect în valoare totală de 5.450.713,945 lei cu TVA. Lucrările au început în iunie 2021 și ar fi trebuit să dureze 14 luni.