Primarul Dragomir anunță demararea „celui mai mare proiect în domeniul învățământului desfășurat vreodată în municipiul Brăila cu bani europeni”

O finanțare substanțială pentru dotarea a 45 de unități de învățământ din  municipiul Brăila, în vederea asigurării unui proces educațional de calitate,  modern  și  incluziv – este vorba despre 9,3 milioane euro alocate din fonduri europene pentru proiectul “Educație pentru performanță”, derulat între Primăria Brăila și unitațile de învățământ din municipiu. Proiectul este implementat în cadrul Planul Național de Redresare si  Reziliență, Componenta C15: Educație.

Potrivit informațiilor furnizate în cadrul unei conferințe de presă, beneficiari vor fi 12 grădinițe, 18 școli și 15 licee din municipiu, cu un total de peste 23.800 elevi și peste 2.100 de cadre didactice

Primarul Marian Dragomir a declarat că acesta este cel mai mare proiect în domeniul învățământului desfășurat vreodată în municipiul Brăila cu bani europeni”. Valoarea totală a proiectului este de 46.289.037,79 lei, din care: 38.886.571,09 lei reprezintă valoare eligibilă PNRR, fără TVA; 7.388.448,50 lei reprezintă TVA aferent cheltuielilor eligibile și 14.018,20 lei cu TVA, cheltuieli neeligibile.

Cu această finanțare se vor realiza următoarele: 743 săli de clasă dotate cu echipament IT, 706 săli de clasă dotate cu mobilier și materiale didactice, 81 cabinete școlare dotate cu mobilier, materiale didactice și echipament IT, 38 laboratoare de informatică dotate cu echipament IT, 29 laboratoare de științe dotate cu mobilier și material didactic, 29 laboratoare de științe dotate cu echipament IT, 6 ateliere dotate cu materiale didactice și 6 ateliere dotate cu echipament IT.

Directorul Direcției Strategii, Programe și Proiecte de Dezvoltare din cadrul Primăriei Brăila, Iuliana Neagu, a precizat că în ciuda sumei mari ce va fi investită în acest proiect, nu vor fi acoperite toate nevoile școlilor:

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns