PRIMARUL DRAGOMIR: ANUNȚĂM SEMNAREA CONTRACTULUI PENTRU CEA MAI MARE INVESTIȚIE ECONOMICĂ DIN MUNICIPIU – UN PARC INDUSTRIAL DE 11 HECTARE, SITUAT ÎN PERIMETRUL 2 AL ZONEI LIBERE BRĂILA

„În timp ce alții vorbesc despre necesitatea înființării unui parc industrial la Brăila, noi înființăm parcul industrial!” – este declarația făcută astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, de primarul municipiului, Marian Dragomir (PSD), care candidează pentru un nou mandat.

Avându-l alături pe directorul Zonei Libere Brăila, Ionel Duma și pe președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac (PSD), Dragomir a spus că este vorba despre „una dintre cele mai mari investiții pe care le-a adus în municipiul Brăila”: „Știți că în această perioadă toți candidații și toate partidele vorbesc de parc industrial. Astăzi noi anunțăm semnarea celei mai mari investiții economice din municipiul Brăila – este vorba de parcul industrial cu o suprafață de 11 hectare situat în perimetrul 2 al Zonei Libere Brăila, între Yazaki și drumul Brăila- Slobozia.

Cine este câștigătorul licitației? Este Eli Park Element Industrial, unul dintre cei mai mari dezvoltatori, în top 5 național în domeniul parcurilor industriale. Este o societate care are parcuri industriale în București, la Ploiești, Târgoviște, Craiova, Timișoara și de curând și la Brăila, 11 hectare. Acesta este cel de-al șaptelea parc industrial al lor.

În perioada următoare vom avea și prima întâlnire tehnică cu proiectanții societății, pentru a discuta detaliile privind începerea acestei investiții, construirea halelor, a accesului și a celorlalte detalii”.

Potrivit edilului șef, lucrările propriu-zise pentru amenajarea parcului industrial vor începe, cel mai probabil, anul viitor, după obținerea tuturor avizelor.

La rândul său, președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac (PSD), ce candidează și el pentru un nou mandat, a comentat că atât construcția podului peste Dunăre, cât și  realizarea noului parc industrial dovedesc că „și Brăila este pusă pe harta investițiilor din România”.