Primarul Dragomir, bucuros a ajuns la Brăila primul autobuz electric 100%: „Până la finalul anului vor mai ajunge încă 16 autobuze electrice noi”

Primarul Brăilei, Marian Dragomir, anunță că a ajuns în municipiu primul autobuz electric 100%. Într-o postare făcută pe o rețea de socializare, edilul șef informează că „până la finalul anului vor mai ajunge încă 16 autobuze electrice noi (5 în iulie, 5 în septembrie și 6 în decembrie), 17 stații de încărcare lente și 7 rapide, tot pe proiecte cu fonduri europene în valoare de 9,6 milioane EURO!

Apropo, stiți că sunt unii care n-au făcut nimic pentru Brăila, dar tot strigă că Primăria nu accesează fonduri europene, așa, ca să critice orice, oricând……….

Autobuzele electrice au capacitatea de transport de 72 persoane din care 24 persoane pe scaune, podea coborâtă, sistem de iluminare și semnalizare, aer condiționat, sistem audio – video de informare a călătorilor, indicatoare exterioare pentru trasee, sistem de numărare călători, camere video, sistem automat de taxare, sistem USB pentru încărcarea telefoanelor, etc.

După înmatriculare vor intra pe trasee astfel:

-11 autobuze electrice noi vor circula pe Linia 2 – Pietății rondou, Barieră, Barieră, Calea Călărașilor, Piața Traian, Calea Galati, capăt linie Vidin.

-6 autobuze electrice noi de la proiectul Modernizare Baldovinești (tot cu fonduri europene), vor circula pe Șoseaua Baldovinești (capăt linie Dedeman), Dorobanți, Barieră, Grigore Alexandrescu, Buzăului, Depou Radu Negru.

Au fost montate 6 stații de încărcare lente (4 ore un ciclu de încărcare), vor mai fi livrate încă 11 stații lente și 7 rapide (10 minute un ciclu de încărcare).

La autobuze și tramvaie am ales culoarea albastră, specifică Dunării și Municipiului Brăila”.

(sursă foto – facebook Dragomir Viorel Marian)