PRIMARUL DRAGOMIR CERE PREFECTURII CONVOCAREA DE URGENȚĂ A CJSU BRĂILA, PENTRU A DISCUTA PROBLEMA ÎNCHIDERII PIEȚELOR

Primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir (PSD), consideră că este necesară o discuție în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) cu privire la un anumit aspect din conținutul celei mai recente Hotărâri de Guvern care impune restricții mai severe, începând de luni, 9  noiembrie, în contextul crizei coronavirusului. Mai exact, Dragomir consideră că trebuie analizată modalitatea de aplicare a prevederile din HG 935 care vizează închiderea piețelor agroalimentare care își desfășoară activitatea în spații închise, târgurilor și piețelor mixte și volante, considerând că este de dorit să fie susținuți producătorii autohtoni, nu numai marile lanțuri de supermarket-uri.

În documentul transmis la Instituția Prefectului, semnat de Marian Dragomir, se solicită „convocarea urgentă a CJSU Brăila, pentru a discuta aplicarea prevederilor art. 10.1 și 2 ale Anexei 3 din HG 935/05.11.2020 și susținerea producătorilor autohtoni, oferind condiții concurențiale corecte de aprovizionare pentru brăileni”.

În plus, edilul șef își anunță totala disponibilitate în a participa la ședința CJSU, indiferent la ce oră dorește să o fixeze Prefectura.

Precizăm că mâine, la ora 12, operatorii din Hala Mare din Brăila au intenția să iasă în fața Pieței Mari și să protesteze față de măsura luată de Guvern care îi va aduce în situația de a rămâne fără  veniturile care le asigurau traiul de zi cu zi.