Primarul Dragomir consideră că pentru inspectorul școlar Canciu „școala este pe locul II și plimbările au prioritate”: „În ultimele cinci luni s-a plimbat în cinci țări! Turism pe bani publici”

Primarul Brăilei, Marian Dragomir (PSD), este nemulțumit de faptul că inspectorul școlar general al județului, Cătălin Canciu (PNL), este interesat mai mult de deplasările în străinătate ce au loc în cadrul diverselor proiecte europene decât de coordonarea activității din învățământul local.

Dragomir a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că în timp ce „turistul Canciu se plimbă pe bani publici”, Primăria se ocupă de modernizarea unităților de învățământ: „Primăriile tuturor orașelor au discuții cu inspectoratele școlare și împreună sau separat depun proiecte pentru reabilitarea unor clădiri. Eu n-am observat la domnul Canciu de atâția ani, de când ocupă fotoliul de inspector școlar general, să-l fi interesat nici măcar o investiție la vreo școală. Singurele proiecte care l-au interesat pe Canciu a fost cele prin care s-a plimbat pe bani publici prin Europa. Eu pot să înțeleg deplasările decente cu rol de reprezentare făcute de conducătorii politici ai unor instituții publice, dar le înțeleg până când acestea încep să se transforme în turism pe bani publici. Pentru Canciu școala este pe locul II și plimbările au prioritate și este o dovadă faptul că în ultimele cinci luni domnul Canciu s-a plimbat în cinci țări în timpul Bacalaureatului și al altor examene, în loc să coordoneze activitatea școlii. Turistul Canciu a plecat la plimbare exact în perioada examenelor.

În pauza în care schimba două avioane în aceste deplasări exotice plătite din bani publici politicianul Canciu mai posta pe contul propriu câte o poză cu primarul Dragomir, probabil neavând ce să facă altceva, deoarece conducerea ISJ era asigurată de cei care rămâneau să muncească la Brăila. Are o adevărată fixație, dacă o să-i urmăriți contul de Facebook are foarte multe poze postate cu mine, cu imaginea mea. Canciu posta, Canciu râdea sigur, iar Primăria municipiului Brăila în această perioadă ținea relația cu toți directorii de școli, licee și grădinițe pentru modernizarea pe fonduri europene, în timp ce turistul Canciu era plecat în excursii.

Din păcate pentru școala brăileană, Canciu nu are niciun merit la niciun fel de modernizare a unităților de învățământ pe fonduri europene. Și acum Canciu este cu gândul la următoarea vacanță; asta-i realitatea”.

În contextul în care conferința de presă a avut loc la Grădinița cu program prelungit nr. 47 Pinochio, cu ocazia finalizării lucrărilor de eficientizare energetică realizate în baza unei finanțări europene, edilul șef a făcut referire directă la una dintre postările făcute cu ceva timp în urmă de inspectorul școlar general, care viza exact această unitate de învățământ. Mai exact, Canciu a postat în 2021 o fotografie în care se vedea  o ușă practicată în peretele grădiniței, la etajul II, ușă care la acel moment nu ducea nicăieri, fiindcă nu exista o scară pe care să se poată coborî. La momentul respectiv Canciu comentase pe o rețea de socializare: „Grădinița nr. 47, proiect european de suflet al lui Vulturache, lucrare ce trenează de ani și ani în tot felul de combinații. Mă întreb care o fi rostul acestei uși de la etajul II. Va intra pe acolo la inaugurare?”.

Marian Dragomir a explicat că ușa avea rolul de a folosi ca ieșire secundară, urmând să se construiască și scara aferentă, aceasta fiind o cerință obligatorie pentru obținerea avizului ISU, care era, la rândul său, necesar pentru obținerea finanțării europene pentru eficientizarea energetică a instituției de învățământ amintite. Solicitarea pentru această ieșire secundară în caz de incendiu data din 1019, iar proiectul pentru obținerea finanțării europene fusese depus tot în 2019 de Municipalitate.

„În doi ani de zile turistul Canciu nu a avut timp să se intereseze, să vină să-l învețe primarul ce se moderniza la grădinițe și posta după doi ani această mizerie. Da, astăzi, împreună cu mass media am intrat pe acolo la inaugurare!

Aceasta este diferența între unul numit politic la ISJ și o persoană care a câștigat alegerile prin votul oamenilor și este interesată să modernizeze școlile și grădinițele din municipiul Brăila, în timp ce altul se plimbă pe bani publici prin toată Europa, cinci țări în cinci luni!”, a mai spus Marian Dragomir.