Primarul Dragomir crede că e nevoie de o schimbare în conducerea CUP Dunărea: „Principalul pas este să înceapă o înnoire la nivelurile 2 și 3 din punct de vedere ierarhic, urmând apoi, în scurt timp, și la nivelul 1”

Primarul Brăilei, Marian Dragomir (PSD), este de aceeași părere cu președintele CJ, Iulian Chiriac, în ceea ce privește necesitatea operării unor schimbări în managementul CUP Dunărea și a aducerii unor oameni noi, mai tineri, care au o altă putere de muncă și poftă de muncă, în comparație cu cei aflați în preajma vârstei pensionării.

Dragomir a precizat că nu vrea să vorbească prea mult pe tema aceasta, „având în vedere că directorul general este în concediu medical după o operație – înțelegeți contextul -, dar cu siguranță ei sunt la ultimul mandat și nu mai au foarte mult timp până când îl vor termina.

În viața fiecăruia vine un moment de bilanț în care se va retrage și cu siguranță așa va fi și la CUP Dunărea și în alte companii sau societăți ale Primăriei la care, la un moment dat, din cauza unor probleme de sănătate sau de ordin profesional, e nevoie de o astfel de schimbare”.

În contextul în care președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac, a declarat că potrivit legii, nu este nevoie să se aștepte ca actualul management al CUP Dunărea să-și încheie mandatul (lucru care se va întâmpla abia în mai 2024), pentru a fi schimbat și că el va face demersuri în sensul de a se face schimbări înainte de anul 2024, l-am întrebat pe primarul Dragomir dacă este dispus și el să ia în calcul această variantă.

Edilul șef a spus: „Da. O să am o discuție cu ei în acest sens și principalul pas este să înceapă deja o înnoire la nivelurile 2 și 3 din punct de vedere ierarhic, urmând apoi, în scurt timp, și la nivelul 1”.

Amintim că acționariatul la CUP Dunărea este împărțit după cum urmează: 86,82% – Consiliul Local Municipal Brăila; 13,05% – Consiliul Județean; 0,12% – cele 43 de unități administrativ teritoriale ale județului Brăila, care sunt membri asociați în ADID Brăila.