Primarul Dragomir crede că în această toamnă va fi gata parcul din spatele Muzeului

Chiar dacă pare greu de crezut, terenul din spatele Muzeului Brăilei „Carol I” (Calea Galați nr. 2), în suprafață de 1326 mp, ar trebui să se transforme până în toamna acestui an într-un părculeț modern, care să arate așa:

În luna iunie 2021 primarul Marian Dragomir anunța că a fost desemnată firma care se va ocupa de amenajarea parcului – mai exact, firma ”Concivia”. Mai apoi, în luna februarie 2022 au început lucrările propriu-zise la parcul amintit, dar de atunci practic nu se vede vreo schimbare majoră în teren, deși „lucrările sunt în grafic”. Cel puțin așa declară primarul municipiului, Marian Dragomir, care spune că deocamdată nu poate să reproșeze nimic constructorului, fiindcă mai este până în toamnă, când este termenul de finalizare a lucrării: „Noi am făcut anumite adrese către constructor, dar zilele trecute au lucrat și au turnat fundația de beton pentru aleea principală și atât timp cât ei sunt în grafic nu avem ce să le reproșăm. Dacă cumva graficul nu va fi respectat vor primi penalități. Ei au o perioadă de realizare a construcției și nu a trecut acea perioadă. Au realizat fundația și au tras toate rețelele, pentru că acolo trebuie să fie trase și rețele. Noi avem asigurări de la constructor că au comandat toate materialele și termenul va fi respectat”.

Edilul șef a mai precizat că proiectul parcului nu este unul singular, ci face parte dintr-un proiect mai mare pe fonduri europene, în valoare totală de 3.735.788 euro, care include și modernizarea străzilor din zonă, suprafața totală vizată fiind de 36.380 mp.