Primarul Dragomir: De joi încep lucrările de modernizare a Bulevardului Independenței. Vor fi RESTRICȚII de circulație pe sensul de mers de la Calea Călărașilor către Str. 1 Decembrie 1918

Primarul Brăilei, Marian Dragomir, anunță că de joi încep lucrările de modernizare a Bulevardului Independenței, investiție ce se va realiza cu fonduri europene.

În acest scop se vor institui RESTRICȚII pe sensul de mers de la Calea Călărașilor către Str. 1 Decembrie 1918 (intersecția cu Str. Școlilor nu va fi afectată momentan).

Dragomir a  dat mai multe detalii pe această temă într-un comunicat de presă: „Valoarea lucrărilor cu fonduri europene = 15.180.000 euro

LUCRĂRILE la Bd. Independenței vor fi:

– modernizare cale rulare tramvaie și crearea unei benzi dedicate de circulatie pentru tramvai (condiție obligatorie în ghidul de finanțare) – 1.765 m pe partea dreapta și 1.855 m pe partea stângă (diferențele apar ca urmare a curbelor liniei de tramvai. Se va face un sistem rutier având urmatoarea structură: geocompozit cu rol anticontaminant, balast stabilizat 20 cm, ecran de protecție din cauciuc 2 cm, beton de monolitizare C30/37 armat cu 2 plase PC52 18 cm; beton de monolitizare C30/37 armat cu polipropilena 17 cm; geogrila cu rol antifisură; strat de legatura BAD22.4 6 cm; strat de uzura MASF16 4 cm.). Notă – șina de tramvai este deja în Brăila

– înlocuire linie aeriană de contact și stâlpi de susținere, pe stâlpii de susținere se vor amplasa corpurile de iluminat pentru pista de biciclete;

– modernizare stații tramvai (accesibilitate persoane cu dizabilități, sisteme de siguranță);

– montare aparate de achiziționare a tichetelor de călătorie;

– modernizare sistem rutier. Se va executa sistemul rutier având urmatoarea structură: geocompozit cu rol anticontaminant; strat de nisip cu rol anticapilar 10 cm; strat de balast 30 cm; strat de piatră spartă 20cm; strat de bază AB31.5 8 cm; strat de legătură BAD22.4 6 cm; strat de uzură MAS16 4 cm);

– înființare piste de biciclete (4.140 m.), separate de traficul auto, cât și de cel pietonal

– modernizare trotuare (15.495 mp) și alei pietonale pe centrul bulevardului (26.412 mp)

Se va folosi următoarea structură: strat de balast amestec optimal 10cm; strat de balast stabilizat cu ciment 10 cm, strat de uzură BA8 3 cm);

– modernizare mobilier stradal;

– modernizare spații de parcare;

– modernizare spații verzi (suprafața totală 32.423 mp) și construirea unui sistem de irigatii nou. Nu se vor tăia pomii existenți (cu excepția celor care prezintă pericol de cădere). Trandafirii vor fi scoși, plantați în Pepiniera Seroplant, iar la final replantați pe Bd. Independenței, deoarece nu dorim să pierdem soiurile tradiționale de trandafiri.

FÂNTÂNA ARTEZIANĂ – „CORABIE” (amplasată între C. Călărașilor si Str. Școlilor) – compusă din două bazine circulare cu diametrul de 6 m și adâncime de 0,4 m (poziționate în partea din față și spate a bărcii) care comunică între ele printr-un „curs de apă” cu o lățime de 1,15 m și lungime de 15,00m. Înălțimea maximă- 1,05 m, Lungimea maximă: 29,90 m, lățimea maximă: 7,45m, înălțimea catargului: 9,50 m.

În bazinele din față și spate ale bărcii sunt prevazute 14 jeturi tip «geyser» care vor crea valuri pentru a simula barca în mișcare. Fântâna arteziană este prevazută cu sisteme de filtrare, tratare și recirculare a apei. Pompele de recirculare preiau apa din bazine și o trimit inapoi prin intermediul duzelor de pardoseală, asigurând astfel recircularea apei.

Luminile LED RGB vor ilumina multicolor jeturile tip «geyser» și suprafața celor două bazine pe perioada nopții. Banda LED RGB va ilumina «cursul de apă» pe toată lungimea acestuia. Adiacent fântânii arteziene va fi construit un cămin tehnic subteran pentru echipamentele necesare funcționării.

FÂNTÂNA ARTEZIANĂ – «GLOB PĂMÂNTESC» (amplasată la intersecția cu Str. Școlilor) – este formată dintr-un bazin circular cu diametrul de 5.20m și adâncime de 0.80m. În mijloc, pe un soclu va fi amplasat un «glob pamantesc» cu diametrul de 0,80 m, în jurul căruia sunt poziționate 2 elemente din oțel inoxidabil, cu diametrul de 2,0 m, respectiv 1,40 m. Pe fiecare element va fi montată o lamă de apă, înglobată în structura metalică.

Fântâna arteziană va avea sistem de filtrare, tratare și recirculare a apei. Lămpile LED RGB vor ilumina multicolor noaptea «globul pământesc», elementele din oțel inoxidabil li bazinul de apă. Adiacent fântânii arteziene va fi construit un cămin tehnic subteran pentru echipamentele necesare funcționării.

Înălțimea liberă: 2,00 m., diametru: 5,50m/ 6,70 m.

-realizarea unei rețele multitubulare destinată preluării cablurilor aeriene (au fost prevazute tuburi de PVC montate longitudinal pe ambele părți ale drumului, camere de tragere, camere de acces de la cablurile ce vor fi coborâte în subteran către beneficiari, sub intersecții se vor folosi tuburi metalice pe sub structura rutieră).

– pentru siguranța circulației și managementul traficului s-au prevăzut următoarele tipuri de lucrări: semnalizare rutieră (înlocuire indicatoare de circulație), marcaje longitudinale și transversale, înlocuirea corpurilor de semaforizare existente cu altele noi.

Procedura pentru obținerea finanțării nu a fost simplă, de multe ori la unele institiții publice efectiv s-a pierdut timpul datorită unor ambiții copilărești, dar apreciem atitudinea celor care ne-au ajutat și si-au respectat statutul profesional. Au fost și contestații care au prelungit termenul de începere al lucrărilor, dar acum toate aceste etape au fost depășite ….. ȘI ÎNCEPEM LUCRĂRILE!!!

Data finalizării ghidului de finanțare cu ultimile modificări – 04.02.2019

Data aprobării proiectului în Consiliul Local – 21.03.2019

Data depunerii proiectului pentru finanțare – 29.03.2019

Data aprobării contractului de finanțare – 07.04.2020

Data finalizării licitației publice în Sistemul Electronic de Licitatii Publice, contestațiilor, semnarea contractului, îndeplinirea procedurilor legale și predarea amplasamentului către constructor – 28.10.2021

Durata execuției lucrărilor – 31 luni”.