Primarul Dragomir declară că încă se mai calculează cheltuielile făcute cu Zilele Brăilei, la mijlocul lunii august. Cât despre obscenitățile cântate pe scenă, edilul spune că Primăria „n-o să cenzureze niciodată un artist”, dar Dragomir personal a închis microfonul unui cântăreț care apoi a fost dat jos de pe scenă

Deși Zilele Brăilei s-au desfășurat în perioada 8-15 august, Primăria Brăilei încă n-a terminat de calculat sumele cheltuite cu această ocazie – cel puțin așa spune primarul Marian Dragomir.

MD Press – și nu doar MD Press –  a solicitat în două rânduri Primăriei să ne furnizeze informații cu privire la fondurile cheltuite cu Zilele Brăilei, dar n-am primit date concrete în acest sens. Ca atare, am profitat de ședința de azi a Consiliului Local Municipal și l-am întrebat direct pe primarul Marian Dragomir cât au costat Zilele Brăilei și de ce nu s-a terminat de făcut calculul, după mai mult de o lună de la încheierea manifestărilor.

Edilul șef a spus că „Nu este vorba despre faptul că s-au calculat sau nu s-au calculat, ci unele dintre facturi au venit un pic mai târziu și a fost nevoie să avem exact evaluarea acestora, ca să vă transmitem răspunsul bazat pe documente, și nu doar pe simple estimări pe care le-am avut înainte de a primi facturile, care au fost, să spunem așa, modificate, ca urmare a faptului că nu s-a acceptat absolut totul la plată”.

L-am mai întrebat pe Dragomir dacă i se pare corect să se plătească din bani publici prestația unor artiști care au promovat în melodiile lor consumul de droguri și au înjurat Poliția. Primarul ne-a spus că „sub nicio formă Primăria Municipiului Brăila nu intervine în actul artistic”, dar pe de altă parte a afirmat că unii artiști nu au respectat playlist-ul pe care l-au prezentat Primăriei, ci au cântat altceva, motiv pentru care chiar el, Dragomir, a urcat pe scenă la un moment dat și i-a tăiat microfonul unui cântăreț: „Au existat două evenimente total diferite. Unul dintre ele a privit faptul că unele persoane care au cântat pe scenă au trimis un playlist total diferit de cel interpretat pe scenă și a fost nevoie ca anumite instituții să intervină și să le dea și amenzi acestora, dar, pe lângă aceste aspecte, a fost și faptul că neintervenind în playlist-uri, cei de pe scenă nu au pronunțat cuvinte obsecene. Cei care au pronunțat cuvinte obscene au fost amendați de către instituțiile cu atribuții în acest sens”.

Marian Dragomir a afirmat că personal, nu știa că se vor cânta anumite melodii și că „Primăria nu agreează exprimări obscene la adresa absolut nimănui și nu permite celor care s-au manifestat în acel mod. A fost nevoie la un moment dat chiar eu personal să mă duc și să închid microfonul și să opresc muzica, când un tânăr din Brăila, care a trimis un playlist total diferit, a interpretat alte melodii pe scenă, pe care nu le transmisese anterior. Ne-au transmis playlist-ul și am constatat cu suprindere că aceștia nu respectă și la un moment dat, personal am mers în zona celor de la muzică și am închis microfonul, ulterior acesta fiind invitat să coboare de pe scenă și amendat de instituțiile cu atribuții în cauză”.

Cât privește melodiile cântate de Paraziții, pline de obscenități, la numai câteva zeci de secunde după ce a spus că a oprit personal microfonul unui cântăreț și acesta a fost dat jos de pe scenă, edilul șef a afirmat: „În ceea ce privește actul artistic și felul în care cei care evoluează pe scenă își aleg melodiile, noi nu intervenim asupra lor, pentru că nu avem drept de cenzură și n-o să cenzurăm niciodată un artist, dar repet, responsabilitatea acestora le aparține 100%, dar, tot din informațiile pe care le avem, aceștia nu au pronunțat cuvinte obscene pe scenă; este adevărat, melodiile au avut și astfel de expresii, dar nu pronunțate de aceștia, publicul a interpretat. Iar publicul nu poate fi amendat sub nicio formă.

Nu s-a promovat consumul de droguri, pentru că Primăria municipiului Brăila nu agreează astfel de atitudini și întotdeauna am condamnat astfel de fapte. Niciodată, absolut niciodată Primăria municipiului Brăila nu va permite sau nu va fi părtaș la o astfel de chestiune”.

Întrebat dacă experiența din acest an va determina Primăria să fie mai atentă la modul în care va selecta artiștii pentru următoarele ediții, Dragomir a răspuns: „Artiștii care participă la Zilele Municipiului Brăila cred că au dreptul să se exprime în mod decent și civilizat, dar dacă aceștia nu respectă regulile, nu vor mai fi invitați niciodată la aceste evenimente. Din păcate, n-avem cum să solicităm ca aceștia să cânte ce vrem noi, sub nicio formă. Aceștia cântă ceea ce-și doresc ei. Dar cu siguranță, cei care au manifestări lipsite de etică sau care încurajează anumite exprimări obscene nu vor cânta niciodată la Zilele Municipiului Brăila”.

Cei care încă nu ați aflat cam ce gen de melodii pline de etică s-au cântat la Zilele Brăilei în acest an, puteți găsi detalii aici:

Obscenități pe bandă rulantă plătite cu mii de euro din banul public de Zilele Brăilei