PRIMARUL DRAGOMIR, DESPRE CĂTĂLIN BOBOC: ÎI DAU SCENA DE LA ESPLANADĂ PENTRU ÎNTÂLNIREA CU CEI CĂRORA LE DATOREAZĂ BANI. STADIONUL AR FI NEÎNCĂPĂTOR…

Primarul Brăilei, Marian Dragomir (PSD), este gata să ofere un spațiu pentru adunarea populară în care Cătălin Boboc (foto), candidatul PNL la președinția CJ Brăila, se va întâlni cu cei cărora acesta le datorează bani.

Dragomir a declarat astăzi că știe și el destule persoane cărora Boboc le datorează bani, dar preferă să nu comenteze mai multe pe tema asta în perioada campaniei electorale, ci eventual după alegeri.

Edilul șef a făcut aceste declarații în contextul în care zilele trecute l-am întrebat pe Boboc în cadrul unei conferințe de presă de ce sunt atâția oameni care îl numesc „țepar” pe rețelele de socializare sau care scriu că acesta le datorează bani și dacă este adevărat că are datorii pe care nu le-a plătit.

În acel context, candidatul PNL a declarat că nu are niciun fel de datorii către nimeni și s-a arătat convins că postacii PSD sunt cei care scriu asemenea lucruri, el recunoscând însă că a văzut pe rețelele de socializare astfel de comentarii ani la rând.

Mai mult, Cătălin Boboc a făcut o invitație: „Haideți să stabilim o oră și o zi în care de față cu presa, toți aceștia care mă numesc în felul ăsta de ceva timp – de ani de zile din urmă vine acest lucru aruncat în spațiul public -, îi invit să ne întâlnim la o dată și la o oră, la o locație pe care o stabilim cu dvs, cu cine vreți și discutăm concret despre lucrurile astea, cu presa de față. Să vină cei care spun asta, să vină acolo”.

Astăzi, primarul Marian Dragomir a declarat că în opinia sa ar trebui ca locul de întâlnire să fie unul destul de mare, ca să încapă toți cei care vor veni ca să-și recupereze banii de la Boboc și a sugerat scena de pe Esplanadă: „Trebuie făcută întâlnirea într-un spațiu deschis, cât mai mare; le oferim scena de la faleză. Stadionul e neîncăpător. La scena vin pe rând.”

„Sunt sume mari?”

„Nu, sunt persoane multe”, a comentat, la rândul său, președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac (PSD).

Ziariștii au încercat să obțină mai multe informații de la edilul șef, care a lăsat să înțeleagă că știe multe pe această temă, însă el a fost destul de rezervat în declarații.

Chiriac a spus însă că se pot obține unele informații cu privire la datoriile lui Boboc urmărind pe internet site-urile unor tribunale.

„În acești 4 ani am primit la Primărie mai multe solicitări de poprire pe veniturile domnului Boboc de la executor judecătorești”, a afirmat Dragomir.

„Ce venituri?“

„Păi n-avea venituri, tocmai de-aia…”

„Ce legătură avea Primăria cu domnul Boboc?”

„Trimiteau peste tot, oamenii erau disperați să-și recupereze banii.”

„Ați primit mai multe?”

„Da. Și am dat viză la contabilitate pentru a se urmări procedura.”

„A, vă referiți la Administrația fiscală…”

„Da. Și de la bănci veneau foarte multe. Credite neplătite. Avem documente, nu e niciun fel de glumă aici.”

„Deci ne bazăm că ne dați scena de la Esplanadă, da? Dacă se hotărăște domnul Boboc, îi dați…”

„Da.”

„Sperăm ca brăilenii să nu se bazeze pe un astfel de om ca să gestioneze bugetul unui județ. Doamne ferește!”, a intervenit președintele Chiriac.

”Eu am o singură temere, dar pe cuvântul meu că-i dau scena: să nu dispară!”, a continuat Dragomir.

„El sau scena?”

„Scena, că noi ținem cu brăilenii. Să nu dispară!”, a spus Chiriac.

„La scenă mă referam, nu la el”,a confirmat primarul.

„Câți oameni încap pe Esplanadă?”

„În mod normal încap 40.000, dar acum, cu distanțare, mai puțini. Dar încap, o să-i punem și pe scări”.

„Dar știți că cei care vin să-și recupereze banii nu prea păstrează distanța socială…”

„Până la Moara Violatos o să-l prindă. Ce-o să pățească la Moara Violatos nu știu să vă răspund…”, a mai spus Dragomir.