Primarul Dragomir, despre directorul tehnic Pătrașcu: „Nu am avut niciodată o relație bună cu dânsul. Era mai de mult momentul ca el să își caute un alt drum în viață”

„Eu am avut de nenumărate ori o contrazicere permanentă cu un angajat al CUP Dunărea pe probleme tehnice, care la un moment dat nu avea nici măcar capacitatea intelectuală de a înțelege că repararea capacelor de canalizare sau a asfaltului din jurul capacelor de canalizare intră în sfera de atribuții a CUP Dunărea. A fost nevoie de o intervenție directă, brutală eventual, în stilul meu, pentru a i se trasa sarcinile. Într-adevăr, sunt foarte multe chestiuni din acestea neconcordante și era mai de mult momentul ca domnul Pătrașcu să își caute un alt drum în viață” – este declarația făcută astăzi de primarul Brăilei, Marian Dragomir, cu privire la directorul tehnic al Companiei de Utilități Publice (CUP) Dunărea.

Edilul șef a fost întrebat despre colaborarea sa cu directorul tehnic al CUP, după ce acesta din urmă a indignat brăilenii prin totala nepăsare pe care a arătat-o atunci când a fost informat de un ziarist că un copil de 4 ani a căzut într-o canalizare fără capac.

Dragomir a spus că a avut mai multe probleme cu Pătrașcu în trecut și discuțiile lor s-au finalizat „printr-o impunere și prin forțarea dânsului de a înțelege care sunt atribuțiile CUP Dunărea. Nu am avut niciodată o relație bună cu dânsul”.

Primarul a mai declarat ziariștilor că „în urma unei discuții pe care a avut-o cu directorul general Mangiurea, chiar dacă este în concediu medical”, CUP Dunărea a transmis un comunicat de presă „prin care își cere scuze pentru comportamentul directorului tehnic și a comunicat brăilenilor un număr de telefon la care aceștia să anunțe toate capacele de canalizare care sunt lipsă sau furate”.

Dragomir a admis că a fost nevoie să intervină el, în calitate de primar, pentru ca cei de la CUP Dunărea să facă un comunicat de presă ca să dea niște explicații și minime informații, după incidentul amintit.

Ceea ce nu știa edilul șef la ora la care dădea această declarație este că de fapt, în comunicatul respectiv, cei de la CUP Dunărea au aruncat pisica moartă în curtea Primăriei. Mai exact, ei au declarat că acea canalizare nu aparține CUP, ceea ce însemna, teoretic, că e a Primăriei.

Teoretic erau doar două variante posibile; practic, însă, se pare că există și o treia variantă: nu e nici a CUP, nici a Primăriei – e a nimănui. După ce a aflat ce a transmis presei conducerea CUP, Dragomir a cerut să se verifice documentele și a venit cu răspunsul: canalizarea nu e nici a Primăriei. Altfel spus, nu e nimeni responsabil pentru accidentul amintit.

Revenind la declarațiile inițiale ale edilului, acesta a mai precizat că mai nou, CUP Dunărea montează capace antifurt.

Dragomir a mai anunțat același lucru în urmă cu câțiva ani, când a vorbit despre intenția conducerii CUP de a rezolva problema furturilor capacelor de canalizare prin montarea unor capace care sunt făcute dintr-un material special, care nu poate fi vândut ca fier vechi.