Primarul Dragomir, despre inspectorul școlar general Canciu: Nu este legal să pună problema la modul „voi cere profesorilor să boicoteze toate activitățile Primăriei”

Primarul Brăilei, Marian Dragomir (PSD), consideră că inspectorul școlar general Cătălin Canciu (PNL) se folosește funcția în care a fost instalat de curând pentru a-și duce luptele politice, ceea ce nu i se pare corect.

Cei doi au mai fost în conflict cu ani în urmă, când ocupau aceleași funcții, iar în acest an s-a dezgropat securea războiului la numai o zi după ce Canciu a fost numit inspector școlar general.

De această dată, disputa a pornit de la propunerea lui șefului ISJ de reducere a numărului de clase la câteva licee de prestigiu din municipiu, în paralel cu suplimentarea numărului de clase la Liceul de Arte, unde Canciu este profesor.

Dragomir a anunțat că Primăria nu este de acord cu aceste propuneri și a cerut conducerii ISJ să renunțe „la aceste practici dictatoriale și ilegale prin care persoane ajunse în funcție vremelnic, pe criterii politice, își bat joc de viitorul elevilor brăileni, urmărind interesul propriu”. Edilul șef a criticat „demersului abuziv și imoral propus de noul inspector Canciu Cătălin, care afectează în mod direct liceele de prestigiu din Brăila, ce au adus performanță în învățământul brăilean”.

La rândul său, Cătălin Canciu a anunțat ieri, în cadrul unei conferințe de presă: „O să le cer colegilor mei să boicoteze pe viitor toate activitățile Primăriei, ca domnul primar să înțeleagă importanța acestui liceu și să nu mai facă afirmații pe care nu le stăpânește”.

În plus, șeful ISJ a comentat: „Nu mai spun că domnului primar îi place foarte mult să fie înconjurat de elevi – elevi îmbrăcați sumar, atunci când temperaturile aerului sunt extreme”.

Atunci când ziariștii l-au întrebat ce vrea să spună prin „elevi îmbrăcați sumar”, el a explicat: „«Îmbrăcați sumar», adică ciorapi de mătase, în costum tradițional, chiar dacă sunt temperaturi pe minus… Dacă este nevoie, reformulez… La spectacole, la festivități de tot felul, la patinoar, în Parcul Monument, de cele mai multe ori Liceul de Arte trebuia să se prezinte acolo cu elevi, artiști, să cânte, să recite poezii, să facă scenete, în costumații specifice, care nu pot fi formate din șube și căciuli foarte groase, asta am vrut să spun”.

Primarul Dragomir ne-a declarat astăzi că în opinia sa, nu este legal să se pună problema la modul „voi cere profesorilor să boicoteze toate activitățile Primăriei”: „Domnul  inspector școlar Canciu le cere profesorilor să boicoteze activitățile organizate de Primărie, pentru ca noi ne-am opus reducerii claselor de la liceele de prestigiu.

Primăriile sunt cele care finanțează activitățile din învățământul local. Alocăm an de an fonduri pentru activitățile desfășurate în școli, burse, gratuitate elevilor pentru transportul în comun, premiem în fiecare an excelența în educație, atât în ceea ce privește elevii, cât și profesorii, am susținut desfășurarea olimpiadelor școlare la Brăila, iar domnul Canciu cere școlilor să ne boicoteze activitățile?!

Activitățile organizate de Primărie sunt ale brăilenilor, nu ale unor persoane aflate în conducerea instituțiilor.

Chiar dacă va face acest lucru,  Primăria Brăila va continua să susțină elevii, profesorii și învățământul, deoarece noi vom susține întotdeauna performanța”.

În plus, edilul șef a comentat azi pe o rețea de socializare:

„CANCIU – inspector școlar PNL – «Voi cere profesorilor să boicoteze toate activitațile Primăriei»

DRAGOMIR – primar – Primăria Brăila nu va boicota niciodată evenimentele organizate în Municipiul Brăila. Apartenența politică a primarului sau inspectorului școlar trebuie să înceteze la intrarea în instituția publică pe care o reprezintă.

La toate evenimentele organizate în Municipiul Brăila:

– vom acorda același respect tuturor elevilor, cadrelor didactice și părinților

– vom garanta accesul liber al elevilor la festivaluri, concerte și spectacole

– vom promova întotdeauna la evenimentele noastre elevii de la grădinițe, școli, Palatul Copiilor, ONG-uri, etc

– NU VOM RĂPI NICIODATĂ COPIILOR BUCURIA APLAUZELOR!!! NICIODATĂ!!!

Notă – afirmațiile inspectorului Canciu privind „dresurile de mătase” de la costumele populare și „elevii dezbrăcați” pe scenă pentru că „nu au șube” depășesc orice limită…

Costumele populare sunt create de generații de artiști populari, iar costumele de la alte evenimente publice sunt concepute de profesori, părinți, de oameni care au viziune și bun simț!!!”.