Primarul Dragomir, despre numirea lui Canciu în funcția de secretar de stat la Ministerul Antreprenoriatului și Turismului: „A scăpat învățământul de o pacoste. Baba și mitraliera, Canciu și antreprenoriatul sau Canciu și mediul de afaceri!”

Primarul Brăilei, Marian Dragomir (PSD) a comentat astăzi la modul ironic numirea lui Cătălin Canciu (PNL) – care a fost până zilele acestea inspector scolar general al județului -, în functia de secretar de stat în cadrul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului.

Edilul șef a afirmat în cadrul unei conferințe de presă că învățământul brăilean „s-a eliberat, în sfârșit” de un om care ocupa funcția doar în teorie, fiindcă practic era plecat foarte des în străinătate „pe bani publici” (referire la deplasările lui Canciu peste hotare în cadrul unor proiecte europene) și alții conduceau Inspectoratul Școlar în locul său: „Funcția de inspector școlar general era ocupată, într-adevăr, dar titularul lipsea – era plecat în concediu, pe bani publici.

De fapt, o să fac o completare aici: în România educată inspectorul școlar general se plimba pe bani europeni, iar Primăria reabilita școli și grădinițe tot pe bani europeni. Faceți dvs comparația sau diferența.

Nu contează cine va fi inspector școlar general în locul lui. Contează foarte mult ca inspectorul școlar general să fie o persoană deschisă pentru colaborarea cu toate instituțiile, apolitică, o persoană cu care să putem să discutăm dincolo de orice ambiții personale pe care le avea fostul deținător al postului de inspector școlar general.

Nu contează dacă e o persoană cu implicare politică sau apolitică. Am constatat în cei aproape șase ani de mandat la Primăria municipiului Brăila că au existat oameni apolitici sau politici la Inspectoratul Școlar, cu care am putut să colaborăm. Nu ține neapărat de funcția pe care o are fiecare în parte, ține de caracter”.

În ceea ce privește declarația lui Canciu că deplasările sale în străinătate au fost pe fonduri europenene, nu pe bani publici, edilul șef a comentat: „Și fondurile europene nu intră în bugetul public? La dânsul probabil că nu. Banii europeni nu sunt banii lui privați”.

La rândul său, viceprimarul Alexandru Jantea Crican (PSD) a intervenit: „Conform legislației în vigoare, fondurile europene care intră în România devin bani publici”.

Primarul a continuat cu privire la numirea lui Canciu în funcția de secretar de stat la Ministerul Antreprenoriatului și Turismului: „A scăpat învățământul brăilean de o pacoste.

Dar eu n-am înțeles un lucru: teoretic partidele ar trebui să promoveze oameni care au anumite cunoștințe în domeniul respectiv. Aici putem să concluzionăm: baba și mitraliera, Canciu și antreprenoriatul sau Canciu și mediul de afaceri! Cum poți să pui să răspundă de mediul de afaceri o persoană care toată viața a fost angajată doar la stat, nu a condus nici măcar o zi o firmă sau nu a fost angajată la privat?

În schimb, într-adevăr, dânsul e foarte bun pe zona de turism. Acum va putea să se plimbe peste tot, sub «umbrela» faptului că e secretar de stat la Ministerul Turismului. Bineînțeles, nici acolo nu o să înțeleagă nimic, cum n-a înțeles nici în acești ani în care a fost la Inspectoratul Școlar, în care oameni dedicați din învățământ au condus instituția cât el se plimba prin vacanțe. Lucrurile sunt simple aici. Cred că învățământul brăilean s-a eliberat în sfârșit!”.