PRIMARUL DRAGOMIR: DUPĂ CE DĂNĂILĂ A VORBIT CU MINISTRUL CÎȚU, MUNICIPIUL BRĂILA A PRIMIT 0 LEI LA RECTIFICAREA BUGETARĂ. PNL BRĂILA ȘI-A BĂTUT JOC DE BRĂILENI!

Uite cine vorbește!

Liberalul Cătălin Boboc îl numea în urmă cu câteva săptămâni pe Mihai Tudose (PSD) „premierul zero” și-l critica dur pentru că ar fi alocat zero lei județului Brăila prin bugetul de stat, în anul în care a fost prim ministru (ceea ce este imposibil, pentru că dacă județul Brăila sau orice alt județ ar primi 0 lei prin Legea bugetului nu ar putea funcționa în acel an nici CJ și nicio primărie din județul respectiv, fiindcă nu ar avea bani pentru utilități, pentru salarii, etc).

Mai nou, premierul Ludovic Orban (PNL) a alocat zero lei atât CJ Brăila, cât și municipiului Brăila, la recenta rectificare bugetară.

Cine este „premierul zero”?

Acestea sunt comentariile făcute astăzi de primarul Brăilei, Marian Dragomir (PSD) și președintele CJ, Iulian Chiriac (PSD), care sunt indignați de modul „discreționar” în care Guvernul PNL a alocat banii publici la rectificarea bugetară, „ținând cont doar de criterii politice și electorale”.

Dragomir a amintit de o informație oferită zilele trecute presei locale de președintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, cu privire la faptul că liberalul ar fi discutat cu ministrul Finanțelor, Florin Cîțu „despre rectificarea bugetară și sumele care vor fi alocate primăriilor din județul Brăila, pentru ca acestea să poată continua proiectele de investiții în care sunt angajate”.

Edilul șef a comentat că dincolo de faptul că Dănăilă nu are nicio calitate oficială pentru a negocia cu ministrul Finanțelor sumele alocate primăriilor, rezultatul negocierilor este o bătaie de joc la adresa brăilenilor din municipiu, fiindcă la rectificarea bugetară „Guvernul PNL a dat zero lei municipiului Brăila, după întâlnirea cu președintele PNL Brăila. Prin acest lucru este foarte clar faptul că PNL Brăila și-a bătut joc de brăileni.

Eu înțeleg că ei au o problemă cu mine acum, în campania electorală, dar ce au cu brăilenii nu înțeleg. Sunt dispus să înțeleg jocul politic. Nu pot însă niciodată să înțeleg mizeria electorală prin care banii pentru un întreg municipiu se taie în totalitate”.

Primarul Marian Dragomir – care candidează pentru un nou mandat la alegerile din 27 septembrie – a precizat că la rectificarea bugetară Municipalitatea brăileană a cerut 4,6 milioane lei pentru persoanele cu dizabilități și 33 de milioane lei pentru continuarea unor investiții: 3 loturi de parcări, asfaltarea străzilor din cartierul Lacu Dulce, modernizarea Căminului cultural din cartierul Nedelcu Chercea și amenajarea unui nou sediu pentru Direcția Finanțelor Publice Locale din cadrul Primăriei, în clădirea în care a funcționat în trecut Liceul „C. Brâncuși”.

Edilul șef a amintit și câteva dintre municipiile care au primit bani la recenta rectificare bugetară, „pentru că sunt conduse de primari liberali sau de primari traseiști”: