PRIMARUL DRAGOMIR: E DREPTUL MEU SA NU OFICIEZ NICIODATA CASATORII INTRE PERSOANE DE ACELASI SEX

Primarul  Brailei, Marian Dragomir (PSD), este multumit ca actuala legislatie romaneasca nu permite casatoria intre doua persoane de acelasi sex, fiindca in ceea ce-l priveste, este decis sa nu oficieze niciodata o astfel de cununie civila, care ar contrazice valorile sale morale.

Dragomir a facut acest comentariu in contextul in care a fost intrebat daca vede necesara si oportuna realizarea referendumului pentru modificarea Constitutiei, in sensul definirii “familiei” drept casatoria dintre “un barbat si o femeie”, si nu drept casatoria intre “soti”, asa cum este acum.

Edilul sef spune ca  in principiu, un referendum este necesar pentru modificarea Constitutiei, dar nu considera ca este nevoie sa se faca inca un referendum, “doar pentru a ne intari ceea ce toti romanii considera de fapt. Aproape toti… Eu consider ca familia este constituita din barbat si femeie; sunt crestin ortodox, respect toate religiile si este absolut decent si normal in Romania mea ca familia sa fie constituita dintr-un barbat si o femeie”.

La comentariile presei legate de modul in care presedintele PSD, Liviu Dragnea, sustine “valorile traditionale ale familiei”, Dragomir a precizat ca nu comenteaza decat in ceea ce-l priveste personal.

In orice caz, edilul sef sustine ca “familia normala” este constituita din barbat si femeie: “Inteleg partea de modernizare pe care o au unii cetateni din Europa, libertatea de gandire si de exprimare, dar asa cum eu o respect pe a lor, si ei sa o respecte pe a noastra. Nu se poate impune un punct de vedere totalitarist din nicio parte.

Nu as vrea sa fiu niciodata pus in postura in care a nivel national vom ajunge sa avem familii constituite din femei sau exclusiv din barbati, pentru ca acest lucru va conduce la o scadere dramatica a populatiei atat a orasului, cat si a tarii. Aceea nu este o familie, aceea este o convietuire si nu poate conduce la un lucru normal”.

Cat priveste eventualitatea in care vreodata, ca primar, ar fi pus in situatia sa oficieze o casatorie civila intre doua persoane de acelasi sex, Marian Dragomir a comentat: “M-am gandit la acest lucru. Cu orice risc, avand in vedere faptul ca acum legislatia interzice acest lucru, ma bucur ca este asa, pentru ca asa cum ei au drepturile lor, si eu am dreptul meu sa-mi respect punctul de vedere si sa nu oficiez niciodata casatorii intre persoane de acelasi sex”.