Primarul Dragomir: „Este exclus să reducem iluminatul public în municipiul Brăila, pentru a face economii pe timpul iernii. În birourile Primăriei vom menține o temperatură decentă, între 18 și 21 de grade”

Primarul Brăilei, Marian Dragomir, exclude varianta ca în municipiul Brăila să se renunțe la iluminatul arhitectural sau să se oprească iluminatul public între anumite ore pe timpul nopții, pentru a se face economii la facturile la energie electrică pe perioada iernii.

În condițiile în care edilii unor orașe din țară vorbesc despre renunțarea la iluminatul arhitectural, oprirea iluminatul public câteva ore pe timpul nopții și/ sau oprirea unor semafoare, l-am întrebat astăzi pe Dragomir dacă este de așteptat să se recurgă și la Brăila la asemenea măsuri.

„Exclus total! Municipiul Brăila este primul din țară care a implementat iluminatul led 100%, iar costurile noastre sunt mult mai reduse comparativ cu ale celorlalte primării.

Din punctul meu de vedere nu trebuie redus iluminatul public, din următoarele motive: pe lângă faptul că o lumină suplimentară în oraș creează un sentiment de siguranță, încredere atunci când vii seara de la serviciu, astfel încât să nu privești cu teamă în jurul tău, elimină din  start posibilitatea apariției unor infracțiuni. Eu chiar aș vrea să vă mai spun că în ultima perioadă, în ultimele luni am suplimentat la mai multe treceri de pietoni iluminatul acela de siguranță, care asigură o vizibilitate crescută pentru pietoni și pentru șoferi, astfel încât să se circule în condiții de siguranță în oraș.

Cu siguranță nu vom reduce iluminatul în municipiul Brăila în perioada următoare”, a spus Marian Dragomir.

L-am mai întrebat pe acesta dacă ia în calcul impunerea unei limite maxime pentru temperatură în birourile din Primărie, pe perioada iernii, în scopul de a se face economii.

Edilul șef a spus că are în vedere o asemenea măsură, în sensul de a se stabili o limită „decentă” a temperaturii, pentru a nu se ajunge la situații precum cea din Norvegia, în care statul a împărțit pături angajaților: „Cu siguranță seara căldura va fi redusă, dar nu o să ajungem la măsuri din acestea extreme. Între 18 și 21 de grade este o temperatură decentă în timpul zilei”.