Primarul Dragomir este iritat că i se cere să răspundă unor „aberații”, adică unor întrebări legate de stadiul lucrărilor la reabilitarea Stadionului Progresul, finanțată din bani publici: „S-a prelungit termenul de finalizare. Lucrările sunt în grafic”

Reabilitarea Stadionului Progresul este în grafic și se va respecta termenul stabilit prin contract – asta susține primarul Brăilei, Marian Dragomir, întrebat de presă ce se întâmplă cu lucrările la acest obiectiv, care avea termen de finalizare 28.05.2023.

Bine, inițial a spus că nu răspunde la astfel de „aberații” (și-a făcut un obicei în ultima perioadă din a nu răspunde la întrebări care nu-i sunt pe plac), dar în final a catadicsit să dea un răspuns pentru o întrebare legitimă: ce se întâmplă cu o investiție importantă din bani publici, care avea termen de finalizare 28.05.2023 și care este evident că nu va fi terminată la data amintită?

În ultimele zile pe rețelele de socializare au fost publicate comentarile unor brăileni care iubesc sportul, care își doresc ca Brăila să aibă măcar un stadion pe care să se poată juca în condiții decente, care au urmărit de-a lungul timpului evoluția lucrărilor la Stadionul Progresul, care au constatat că pe șantier sunt perioade lungi în care nu este nicio mișcare și că termenul de finalizare a lucrărilor trecut pe panoul de la intrarea în stadion (28.05.2023) nu are cum să fie respectat, având în vedere cum arată lucrurile acolo.

Nu vedem care este „aberația” în întrebările puse de niște cetățeni cu privire la modul în care se cheltuiește banul public și la modul în care se desfășoară lucrările la un obiectiv de interes comunitar, plătit din banul public; primarul Dragomir vede însă „aberațiile” și este iritat de faptul că ziariștii îi pun întrebări pe această temă.

După apariția pe rețelele de socializare a unor imagini și comentarii cu privire la situația de pe șantierul amintit, ne-am deplasat și noi acolo ieri, pentru a vedea cum se lucrează și dacă lucrările sunt pe final.

Nu suntem specialiști în construcții, dar nu e nevoie să fii specialist ca să-ți dai seama că la modul în care arată treaba acolo, nu este nicio șansă ca lucrările să se termine luna viitoare. Imaginile  vorbesc de la sine (precizăm că una dintre fotografii a fost preluată de pe o rețea de socializare, dat fiind că nu am putut intra pe șantier, toate porțile fiind închise cu lacăt. Toate celelalte fotografii le-am făcut de dincolo de gard):

Ieri, la momentul la care am făcut fotografiile, pe șantier nu se vedeau decât 3 muncitori care stăteau de vorbă.

Primarul Dragomir a afirmat tot ieri că în iarnă s-au întrerupt lucrările timp de 3 luni, pentru că nu se putea munci și ca atare, termenul de finalizare se prelungește cu aceste 3 luni. Edilul șef susține că totul este legal și că „lucrările sunt în grafic”.

Și pe panoul de la intrarea pe stadion a fost făcută modificarea: în zona în care era trecut termenul de finalizare, 28.05.2023, acel 5 a devenit un 8 chinuit. Rămâne de văzut dacă lucrările vor fi terminate la noul termen.

Amintim istoricul acestei investiții:

În 2017 CLM Brăila a aprobat un proiect de hotărâre care prevedea alocarea sumei de 2.600.000 lei cu TVA din bugetul local pentru reabilitarea Stadionului Progresul. În plus, Federația Română de Fotbal și-a asumat asigurarea fondurilor pentru montarea unui gazon sintetic pe stadion, în baza unui protocol de colaborare cu Primăria Brăila. Lucrările prevăzute în documentație vizau amenajarea tribunei existente, reabilitarea corpurilor de clădire cu diferite destinații (birouri, sala de sport, centrală, vestiare și spațiu de depozitare) și amenajarea terenului de joc, cu amplasarea unui gazon sintetic.

În 2019 s-au aprobat documentația tehnico-economică, Documentația de Avizare Lucrări Intervenții (DALI) și indicatorii tehnico-economici pentru acest obiectiv, în valoare totală de 5.450.713,945 lei cu TVA.

În noiembrie 2020 s-a încheiat contractul de proiectare și execuție cu asocierea SC REPAVIL CONS SRL și SC PROFICONS PROJECT SRL, câștigătoarea licitației.

Pe 7 iunie 2021 au început lucrările propriu-zise, după cum a anunțat primarul Marian Dragomir.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns