PRIMARUL DRAGOMIR: ÎN CAMPANIA ELECTORALĂ SE SPUN MULTE TRĂZNĂI. UNII PREFERĂ SĂ PREZINTE ANUMITE CIFRE ÎN MOD ERONAT, CÂND ESTE VORBA DESPRE ATRAGEREA FONDURILOR EUROPENE

„În campania electorală se spun multe trăznăi și unii preferă să prezinte anumite cifre într-un mod eronat, cifre foarte vechi, care amestecă atragerea fondurilor europene de către instituțiile publice cu atragerea fondurilor europene de către societățile private și de multe ori, când se face un astfel de amalgam și se prezintă cifre vechi într-un mod eronat, apar diferite interpretări” – este comentariul făcut de primarul Brăilei, Marian Dragomir (PSD). Edilul șef – care candidează pentru un nou madat – a facut referire în cadrul unei conferințe de presă la unele dintre acuzațiile care i-au fost aduse cel mai des de adversarii săi politici în ultima perioadă – faptul că Brăila se află pe unul dintre ultimele locuri la nivel național, în ceea ce privește atragerea fondurilor europene.

Primarul spune că în ceea ce privește Municipalitatea, lucrurile nu stau deloc așa cum spun unii politicieni locali și a făcut o prezentare a proiectelor cu finanțare europeană realizate în perioada mandatului său. El a precizat că uneori a durat un an între momentul depunerii proiectului de către Primărie și momentul aprobării acestuia de diverse ministere „și o să vedeți că în anumite situații este chiar interpretabilă sau discutabilă întârzierea în mod intenționat care a existat la ministere în anumite momente în care, să spunem așa, administrația locală a fost în opoziție față de Guvern”.

Situația principalelor proiecte realizate de Primăria Brăila cu finanțare europeană este prezentată aici: