PRIMARUL DRAGOMIR LE-A INDICAT EXPOZANTILOR LA FESTIVALUL FLORILOR DE TOAMNA CE FELURI DE MANCARE SA GATEASCA

Primarul Brailei, Marian Dragomir, nu s-a implicat personal doar in schimbarea conceptului Festivalului Florilor de Toamna, ce se va desfasura  in perioada 14-16 octombrie in municipiu, ci si in ceea ce va insemna partea culinara a evenimentului. Dragomir a decis interzicerea gratarelor, pentru ca brailenii care vin la Festival sa nu mai fie deranjati de fumul de la mici, dar le-a dat expozantilor indicatii in legatura cu felurile de mancare pe care sa le prepare: “Am prevazut si o zona de mancare, dar vreau sa eliminam eternele gratare, fum, mici in perioada Festivalului Florilor de Toamna din municipiul Braila, iar expozantii nu vor avea voie sa amplaseze gratare. Toata mancarea va fi facuta la ceaun. Le-am recomandat diverse feluri de mancare romanesti, traditionale, pe care acestia le pot gati, pentru ca vrem sa fie si o abordare culinara total diferita fata de cele de pana acum. Va fi gulas, ciorba, fasole, varza, pastrama la ceaun si alte sortimente pe care ei le pot gati si noi le-am indicat ca si posibile retete”.

Intrebat daca le-a indicat intr-adevar participantilor ce retete sa foloseasca, edilul sef ne-a raspuns: “Da, da, da. De fapt… nu le-am indicat chiar retete, feluri de mancare…”.

Chestionat, in continuare, cu cine s-a consultat pentru a recomanda expozantilor felurile de mancare pe care le pot face la ceaun, Marian Dragomir a spus, zambind, ca nu a fost nevoie sa se consulte cu nimeni, pentru ca se pricepe destul de bine la gatit. El a precizat insa ca Primaria nu obliga pe nimeni sa faca neaparat unul dintre felurile de mancare ce le-au fost sugerate, ci in finalul listei cu propuneri culinare exista si varianta “etc”: “E la libera lor alegere, insa noi le-am indicat si cateva posibile feluri pe care acestia le pot gati la ceaun. Au fost recomandari. Insa fara fum, fara gratare!”.