Primarul Dragomir: ”Luna aceasta trei consilii se vor întâlni pentru a suplimenta bugetul alocat pentru modernizarea infrastructurii stațiunii Lacu Sărat. Privat și public, putem avea un parteneriat frumos pentru a moderniza stațiunea”

„Stațiunea Lacu Sărat a fost blocată efectiv 12 ani în procese între instituțiile noastre (Primăria Brăila și Primăria Chiscani – n.r.). Doisprezece ani, timp în care stațiunea a fost aproape abandonată. Au mai fost 4 ani de orgolii între consilii locale, ca să spun așa – mai mult dintr-o parte, mai puțin din cealaltă” – sunt adevăruri triste prezentate de primarul Brăilei, Marian Dragomir (PSD) astăzi, la inaugurarea oficiala a complexului balnear și de vacanță Alma Health & Spa Retreat, o investiție 20 de milioane de euro a omului de afaceri Vasile Dogărescu.

La eveniment au fost prezenți, printre alții, „combatanții” din trecut, respectiv primarul municipiului și cel al comunei Chiscani, Costică Cojea (PSD), precum și președintele Consiliului Județean, Iulian Chiriac (PSD) și prefectul județului, Iulian Timofei (PSD).

Edilul șef a recunoscut că a fost o perioadă în care el a fost sceptic cu privire la șansele de a se realiza investiția lui Dogărescu așa cum a fost ea prezentată în faza de proiect, precizând însă că s-a convins că lucrurile s-au realizat așa cum s-a promis: „A mai fost o perioadă – scurtă, ce-i drept – în care eu am fost sceptic și trebuie să spunem lucrurile în mod cinstit, am atras atenția asupra unor aspecte. Cel mai important lucru este că toate aceste aspecte s-au remediat și au intrat într-un parcurs normal și legal.

Apoi a urmat o investiție a unui om despre care eu pot să spun că este un romantic. Nimeni nu și-ar fi imaginat că un loc ca acesta poate fi transformat într-un resort la un asemenea standard și nivel. Stelele pe care dvs le aveți aici sunt pentru o clasificare hotelieră, dar realitatea este că investiția dvs este comparabilă și depășește cele mai mari investiții din Europa sau din zona Asiei, unde se investește la fel de mult.

Felicitări pentru ambiție, pentru investiție și pentru capitalul românesc, dar mai ales autohton investit în această stațiune!

Prin investiția dvs ați mai realizat un lucru: ne-ați determinat ca și noi, autoritățile locale, să fim mult mai ferme și mai hotărâte și ne-am asociat, am început lucrările de la intrarea în stațiune și n-o să ne oprim până nu le vom finaliza, pentru că luna aceasta cele trei consilii (Consiliul Județean Brăila, Consiliul Local Municipal Brăila și Consiliul Local Chiscani – n.r.) se vor întâlni pentru a suplimenta bugetul alocat din bani publici pentru modernizarea infrastructurii stațiunii. Asta înseamnă că privat și public putem avea un parteneriat extraordinar de frumos pentru a moderniza această stațiune care se va transforma într-o emblemă a întregului județ Brăila”.