PRIMARUL DRAGOMIR : MASCA E OBLIGATORIE PE STRADĂ DOAR LA PESTE 3 CAZURI LA 1.000 DE LOCUITORI! DOAMNA SUBPREFECT DRĂGHINCESCU, CÂND ANULAȚI DECIZIA ILEGALĂ?

Primarul Brăilei, Marian Dragomir (PSD), îi cere subprefectului Simona Drăghincescu (ce are în prezent atribuții de prefect) să anuleze Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) care impune purtarea măștii de protecție pe străzile din municipiu și care, spune el, „este ilegală”.

Dragomir își argumentează poziția prin faptul că premierul Ludovic Orban, dar și Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru și secretarul de stat Raed Arafat au declarat aseară, în cadrul unei conferințe de presă,  purtarea măștii este obligatorie în zonele aglomerate unde incidența cazurilor confirmate cu COVID este sub 3 la mie, respective purtarea măștii va deveni obligatorie în toate spațiile deschise în zonele în care incidența infectărilor cu noul coronavirus depășește 3 la mia de locuitori.

Cum la Brăila incidența nu este 3 la mie, primarul a cerut astăzi pe o rețea de socializare anularea Hotârării CJSU amintite: „Orban, Tătaru și Arafat CONFIRMĂ AFIRMAȚIILE MELE!!! MASCA OBLIGATORIE – doar la peste 3 cazuri la 1.000 de locuitori !!!

Doamna subprefect Drăghincescu, CÂND ANULAȚI DECIZIA ILEGALĂ?

Ambiția, orgoliul, excesul, răutatea și răzbunarea Prefecturii Brăila sunt anulate de Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 49/13.10.2020 semnată de Prim-ministrul Ludovic Orban.

Doamna subprefect, vă deranjează că CJSU Brăila a aprobat prin vot propunerea mea să nu se închidă școlile?

Care a fost motivul pentru care ați refuzat să supuneți la vot propunerea mea ca masca să fie obligatorie DOAR in zonele deschise foarte aglomerate?

V-am spus ca nu are logică sa porți mască când ești singur pe stradă, etc …..

Vedeți că tot la propunerea mea ajungeți… forțată de Guvern?

Vă deranjează că Primarul Dragomir iși respectă jurământul față de brăileni, rămâne corect și vertical ?

”Jur să respect Constituția și legile țării și să fac, cu bună-credință, tot ceea ce stă în puterile și priceperea mea pentru binele locuitorilor Municipiului Brăila. Așa să-mi ajute Dumnezeu!” Mai țineți minte acest jurământ?

Doamna subprefect Drăghincescu …. nu pe primarul Dragomir îl blocați …. Vă bateți joc de Brăila și de brăileni adoptând măsuri ilegale și excesive!

CE VARIANTĂ PREFERAȚI?

– VARIANTA 1 – Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Brăila este anulată de drept de Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență, ca instituție superioară?

– VARIANTA 2 – Vă trimit iar Plângere prealabilă și vă atac la instanța de contencios administrativ hotărârea? Până să se judece mai emiteți ca și la Festivalul Peștelui o nouă Hotărâre CJSU prin care anulați măsurile excesive și ilegale adoptate la propunerea și insistențele dvs?”.