Primarul Dragomir: Nu toți cei care ajung prefecți sau subprefecți folosesc această funcție ca o trambulină. La unii poate fi ca o piatră de moară. Ne amintim de Boboc sau Drăghincescu…

Primarul Brăilei, Marian Dragomir (PSD), admite că a fost unul dintre principalii susținători ai promovării Virginiei Loredana Badiu (PSD) în funcția subprefect al județului. Dragomir a explicat că a avut o colaborare foarte bună cu aceasta în anii în care Badiu a fost consilier municipal, în ceea ce privește proiectele legate de instituțiile de învățământ și de părculețele de joacă pentru copii.

Edilul șef a explicat că la ședințele CLM aceasta nu s-a evidențiat în mod deosebit pentru că atunci când au observații cu privire la niște proiecte de hotărâre sau au amendamente, consilierii municipali PSD spun ce au de spus înainte de ședințe, pentru ca lucrurile să fie remediate înainte ca documentele respective să ajungă în fața plenului, pentru vot.

În plus, a spus Dragomir, Badiu s-a implicat și în activitatea politică, ceea ce contează, fiindcă funcția de subprefect – ca și aceea de prefect -, este una politică.

În contextul în care subprefectul Adin Boboc (PNL) a recunoscut că el a fost păstrat în funcție (spre deosebire de fostul subprefect PNL Nicolae Nițescu) pentru că așa își va putea face mai bine imagine în vedere alegerilor locale din 2024, primarul a fost întrebat dacă și Badiu a fost instalată în această funcție tot pentru a câștiga un capital de imagine, în vederea unei eventuale candidaturi în 2024.

Dragomir a spus că în PSD nu existat nicio discuție în acest sens, dar că în opinia sa, funcția de prefect sau cea de subprefect nu reprezintă întotdeauna un atu în vederea câștigării de capital de imagine, ci uneori se întâmplă exact invers: Nu toți cei care ajung prefecți sau subprefecți folosesc această funcție ca o trambulină. La unii poate fi ca o piatră de moară – și ne aducem aminte de celălalt Boboc (Cătălin Boboc, fost prefect PNL – n.r.). Ne aducem aminte de doamna Drăghincescu, care a fost eliminată din politică după ce și-a desfășurat activitatea la Prefectură, așa cum am văzut cu toții, dar mai ales cetățenii din municipiu.

Unele persoane publice rămân în atenția cetățenilor pentru faptele bune sau pentru faptele rele, dar pe alții îi uită ca și cum n-ar fi existat.

Prefectura oferă vizibilitate, dar nu și performanță pentru toată lumea. Unii pot fi niște prefecți sau subprefecți extraordinari, iar pentru alții poate fi cântecul de lebădă”.