Primarul Dragomir: Pensionarii din căminele de bătrâni vor putea ieși în oraș în baza unui program, respectând toate regulile. Se va întâmpla în circa o săptămână

Primarul Brăilei, Marian Dragomir, declară că în circa o săptămână se vor schimba regulile în ceea ce privește circulația vârstnicilor care sunt găzduiți în căminele de bătrâni, în condițiile în care în ultimul an, din cauza pandemiei, au fost instituite reguli foarte stricte în acest domeniu.

Dragomir a fost întrebat despre acest subiect pentru că unii dintre pensionarii care au stat închiși un an de zile în acele cămine simt nevoia să mai iasă la plimbare sau la cumpărături în oraș și și-au exprimat nemulțumirea cu privire la faptul că în prezent restricțiile sunt la fel de severe ca în perioada de vârf a pandemiei.

Edilul șef a declarat astăzi că în ultimul an au fost mai multe cazuri de COVID în căminele de bătrâni și a fost foarte greu și pentru cei găzduiți acolo, dar și pentru angajați și de aceea s-au luat măsuri severe, ca să fie protejați și unii, și alții: „În momentul de față consider că este necesar ca și bătrânii din căminele Primăriei să poată ieși în oraș în baza unui program, respectând toate regulile. Asta se va pune în practică în perioada următoare, în circa o săptămână. Dar acele măsuri au fost luate și la nivel național, știți că au fost interzise vizitele în cămin”.