Primarul Dragomir prezintă stadiul lucrărilor la proiectul ce vizează modernizarea, reutilizarea și refuncționalizarea zonelor degradate din cartierul Hipodrom

Primarul Brăilei, Marian Dragomir, este mulțumit de modul în care merg lucrările la proiectul ce vizează modernizarea, reutilizarea și refuncționalizarea zonelor degradate din cartierul Hipodrom, ce este realizat cu finanțare europeană.

Dragomir a postat astăzi pe o rețea de socializare câteva detalii cu privire la stadiul acestei investiții: „90% LUCRĂRI EFECTUATE!

Cartier Hipodrom – Strada Pietății – zona blocurilor A7-A9, la Capătul lui 2

Cartier Hipodrom – Aleea Trandafirilor – lângă blocul C5

– a fost eliminată vegetația crescută sălbatic

– s-au montat rulouri de gazon pe o suprafață de 3.713,81 mp

– au fost plantați 134 de arbori ornamentali din diverse specii de foioase și conifere: tei argintii – 12 buc, stejar roșu – 15 buc, mesteacăn – 28 buc, brad argintiu – 10 buc, pin – 35 buc, tuia columnar – 25 buc, 9 conifere din specia Douglas verde.

– s-a plantat gard viu din tuia pe o suprafață de 360,85 ml

– a fost amenajată o zonă de 185,74 m.p. cu plante decorative, specii de arbuști (ienupăr, tuia, Corn Elegantissima, arbuști târâtori, forsitia, iasomie, floarea miresei, cununița roșie), plante perene (hortensie, crin de toamnă, clopoțel, bujor românesc, yucca de grădina, lavandă, trandafiri)

– au fost create noi alei pietonale pavate cu piatră naturală – 264,97 mp

– urmează finalizarea unui nou loc de joacă – a fost turnat tartanul și la începutul anului viitor se vor amplasa și toate dotările

– urmează montarea mobilierului urban: 19 bănci și 19 coșuri de gunoi

– a fost realizat un sistem de iluminat – 20 de stâlpi și corpuri de iluminat – urmează branșarea la rețeaua electrică

– a fost realizat un sistem de irigații pentru toată suprafața amenajată – urmează branșarea la rețeaua electrică

– a fost instalat un sistem de supraveghere video (7 camere) – urmează branșarea la rețeaua electrică

Constructor – Asocierea S.C. GAZONUL S.R.L. si S.C. BENEFIC DINAMIC BUSINESS S.R.L.

Termen finalizare 16.05.2022

Scopul proiectului constă în modernizarea, reutilizarea și refuncționalizarea zonelor urbane degradate, sector 2, din interiorul municipiului, contribuind la reducerea expansiunii urbane necontrolate și la o creștere urbană sustenabilă.

Obiectivul specific al proiectului îl constituie reconversia funcțională și refuncționalizarea terenurilor și suprafețelor degradate, vacante sau neutilizate din Municipiul Brăila și transformarea lor în zone de agrement și petrecere a timpului liber pentru comunitate”.