Primarul Dragomir promite brăilenilor tramvaie moderne, dotate cu instalație de climatizare și încălzire, sistem audio – video de informare al călătorilor, sistem de numărare a călătorilor, sistem de supraveghere video și dispozitiv de înregistrare pe memorii nevolatile de tip „cutie neagră”

„Pentru modernizarea transportului public Primăria Municipiului Brăila a demarat o amplă acțiune de modernizare a infrastructurii de transport public. În acest sens, cu 501.064.327 lei fonduri europene se vor moderniza: *16,271 km cale de rulare tramvai; *17,86 km carosabil; *16,55 km totuar; *0,584 km pod; *4 intersecții semaforizate și se vor realiza 8,75 km piste de biciclete” – este ceea ce spune primarul Brăilei, Marian Dragomir, în raportul privind starea economică, socială și de mediu a Municipiului Brăila, precum și activitatea desfășurată în anul 2022.

În același document se mai arată că Municipalitatea are în vedere și modernizarea transportului în comun „prin achizitia a 8 tramvaie din care 2 sunt deja atribuite și vor fi livrate în decembrie 2023, 17 autobuze electrice cu 23 stații de încărcare autobuze electrice ce vor fi livrate începând cu luna aprilie 2023 și 47 stații de încărcare autoturisme.

Noile tramvaie au 144 de locuri, din care pe scaune 39 și o lungime de 18 metri, vor fi dotate cu instalație de climatizare și încălzire, sistem audio – video de informare al călătorilor, pentru configurarea traseelor, a stațiilor pentru fiecare traseu, a afișării și anunțării stațiilor de pe fiecare traseu sau a anunțurilor cu caracter publicitar, sistem de numărare a călătorilor, sistem de supraveghere video, sistem automat de taxare, gestiune management trafic, sistem de diagnoză a tramvaielor, dispozitiv de înregistrare pe memorii nevolatile de tip «cutie neagră», software și licențe software pentru verificarea consumului de energie electrică, platformă joasa și alte facilități pentru persoanele cu dizabilități.

Autobuzele electrice noi vor deservi linia 2 în totalitate, alte linii de transport public și vor îndeplini condițiile de fiabilitate, securitate, confort, protecție ambientală la nivelul normelor europene actuale asigurând de asemenea o fiabilitate ridicată, o mentenanță scăzută și o accesibilitate ușoara la agregate. Prin asigurarea funcției de autodiagnoză și prin calitatea materialelor utilizate la fabricarea și echiparea autobuzelor electrice nu va fi necesară revizia zilnică. Capacitatea de transport va fi de minimum 50 persoane din care minimum 24 persoane pe scaune. Caroseria va fi autoportantă de tip chesonsi va avea podeaua coborata. Nu vor fi admise trepte pe suprafața disponibilă pentru călătorii în picioare. Autobuzele electrice vor fi dotate cu sistem de iluminare si semnalizare, sistem de climatizare, sistem audio – video de informare a călătorilor, indicatoare exterioare pentru trasee, sistem de numărare călători, sistem de supraveghere video, sistem automat de taxare”.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns