Primarul Dragomir (PSD), către consilierul Gheorghiță (PNL): Este o încercare penibilă din partea dvs să răstalmăciți cuvintele mele! Niciodată să nu mai interpretați cuvintele mele într-un mod atât de josnic!

Discuții pe tema finanțărilor europene care au degenerat la modul neașteptat în ședința CLM Brăila, unul dintre liberali reușind să-l scoată din sărite pe primarul Marian Dragomir (PSD), care a ridicat tonul, indignat, ceea ce se întâmplă destul de rar într-un asemenea cadru.

Mai concret, întrebat de consilierul liberal Cătălin Canciu de ce la Compartimentul de implementare proiecte europene toate posturile sunt vacante, Dragomir a explicat, printre altele: „Noi am absorbit un procent mai mare al fondurilor europene decât cel alocat Primăriei. Avem suficienți angajați la Primăria municipiului pentru a implementa proiectele europene. Vom discuta despre alte angajări la Primăria Brăila doar dacă va fi cazul”.

În plus, viceprimarul Doinița Ciocan (PSD) a spus că „în acest moment, la valoarea și numărul de proiecte pe care le avem, colegii care lucrează în Direcția de strategii sunt suficienți ca număr și calificare, în așa fel, încât să ducem la bun sfârșit proiectele pe care ni le-am asumat”.

În acest context, consilierul liberal Florin Gheorghiță (foto) a comentat: „Înțeleg că Municipiul Brăila a atras mai multe fonduri europene, un procent mai mare de fonduri europene decât cel repartizat, astfel încât nu mai avem nevoie de fonduri europene, acesta fiind motivul pentru care posturile sunt vacante. Deci avem suficiente proiecte, nu mai avem nevoie de fonduri europene. Este corect ce am spus?”.

Primarul Dragomir a sărit ca ars: „Nu, domnule consilier! Este o încercare penibilă din partea dvs să răstălmăciți cuvintele mele! Eu v-am spus foarte clar că în momentul de față Primăria a depus proiecte și am absorbit mai mult decât ni s-a alocat. Aștept acum ca Guvernul ăsta al dvs să ne taie sumele, din invidie că Brăila a absorbit mai mult. Și să nu îmi mai răstălmăciți niciodată cuvintele, că nu vă permit așa ceva! Eu niciodată nu am spus că nu avem nevoie de fonduri europene, așa cum vă permiteți dvs să faceți afirmații în numele meu! Vă recomand ca niciodată să nu mai interpretați cuvintele mele într-un mod atât de josnic, pentru că eu nu-mi permit să răstălmăcesc cuvintele dvs!”.