Primarul Dragomir (PSD), despre consilierul Popa (PNL): Nu vreau să spun că dânsul este nostalgic după comunism. Pe bătrâni trebuie să-i respecți, indiferent de ceea ce spun ei

Replici acide și înțepături politice între social-democrați și liberali, în cea mai recentă ședință CLM Brăila. Subiectul care a suscitat discuții îndelungate a fost cel legat de trecerea unui teren de 78.549 mp din domeniul public al Municipiului Brăila în cel al Județului. Mai exact, este vorba despre un teren situat pe dig, între APAN și stația de epurare a apei, unde CJ intenționează să construiască o sală polivalentă modernă.  Chiar dacă nu s-a ridicat tonul în timpul dezbaterilor, social-democrații și liberalii s-au duelat în ironii și atacuri mai mult sau mai puțin subtile. Mai exact, „combatanții” au fost primarul Marian Dragomir (PSD) și viceprimarul Alexandru Jantea Crican (PSD) pe de o parte și consilierii municipali liberali Petrică Popa și Florin Gheorghiță, de partea cealaltă.

În contextul în care în documentele prezentate consilierilor se vorbește despre construcția pe terenul amintit a unei săli polivalente, Petrică Popa a comentat că trei foști primari ai municipiului au mers pe ideea că suprafața respectivă este potrivită pentru amenajarea unui parc:  „Cu ani în urmă, primarul Anton Lungu a hotărât, de comun acord cu consilierii de la acea vreme, ca acest teren să aibă destinația de parc public. Ulterior, primarii Constantin Sever Cibu și Aurel Simionescu au menținut această propunere a primarului Anton Lungu.

L-aș întreba pe domnul primar Dragomir dacă Sala Polivalentă actuală nu mai ajunge pentru spectacolele și conferințele și acțiunile sportive. Eu știu că de pe vremea dinainte de ’89, când venea Păunescu cu Cenaclul Flacăra, sala aceea nu prea a mai fost plină decât atunci când exista USL-ul și veneau și membrii PNL și membrii PSD la acele manifestări politice. În rest, sala respectivă nu e folosită nici pe departe la capacitate; și nu luăm în calcul de perioada actuală COVID.

Un stadion, de regulă, cu parcări, cu spații verzi, cu tot ce trebuie, ar trebui să ocupe cam 2,5 ha, exagerat. Oare ce se dorește cu acest teren? Eu am mari dubii că acest teren va fi folosit numai pentru ceea ce solicită Consiliul Județean și mă întreb dacă nu cumva acest teren este dedicat altor probleme economice.

Eu cred, domnule primar, că este mai bine să mergeți în zonă cu un arhitect bun și să vizualizați pentru viitor cam cum ar trebui să arate imaginea de intrare în Brăila dinspre Galați, coroborat cu imaginea podului peste Dunăre. Și vă asigur că veți vedea o altă panoramă și nu aceea care se pregătește cu acest teren”.

Primarul Dragomir a replicat: „În ceea ce privește afirmația domnului Popa, nu vreau să spun că dânsul este nostalgic după comunismul de pe vremea lui Tataia Lungu, dar în situația de față noi trebuie să privim către viitor și lângă stația de epurare nu are sens să construim parcuri de promenadă, că mai avem unul construit de pe vremea Elenei Udrea în Lacu Dulce, care generează doar cheltuieli. Nu cred în parcuri de promendă lângă stația de epurare, ci cred că clădiri moderne închise, cu sisteme de ventilație, dar mai ales cred într-un plus de valoare pe care îl aduce o sală polivalentă cu toată infrastructura aferentă”.

La rândul său, consilierul liberal a comentat: „Îi mulțumesc domnului primar că are grijă de vârsta mea și de nostalgiile mele, dar trebuie să spun că este vorba de cei trei primari de dinaintea domniei sale de după 1989, nu înainte, când totul în Brăila era mult mai bine decât arată astăzi, din toate punctele de vedere.

Ceea ce ne spune domnul primar, că vrem să facem și să dregem, văd că întotdeauna trebuie să facă alții. E foarte interesant: și eu am făcut sport în tinerețe; aflu pentru prima dată că poți să faci sport, poți să faci mișcare chiar în aer liber lângă stația de epurare, dar nu poți să faci promenadă în niște spații verzi amenajate la nivel occidental, nu ca cele amenajate în Lacu Dulce”.

Dragomir a răspuns: „Să știți că spre deosebire de dvs, eu vă respect, că sunteți un om bătrân și așa este normal, să-ți respecți bătrânii, chiar dacă în anumite momente dovediți și insistați să dovediți că sunteți nostalgic comunismului. Aș putea să vă compar cu multe personalități aflate la apusul carierei și tocmai din acest motiv nu vreau s-o fac, pentru că pe bătrâni trebuie să-i respecți, indiferent de ceea ce spun ei”.

În final proiectul de hotărâre a fost aprobat cu 20 voturi ”pentru” și 7 abțineri din partea consilierilor PNL.