Primarul Dragomir (PSD), după ce liberalii n-au votat bugetul: Toate realizările din perioada următoare din municipiul Brăila se vor datora în totalitate consilierilor care au votat bugetul

Primarul Brăilei, Marian Dragomir (PSD), a fost dezamăgit de faptul că la discuția purtată în CLM asupra bugetului municipiului pe anul în curs, deși unele dintre amendamentele consilierilor liberali erau deja rezolvate, în sensul în care sumele necesare erau deja incluse în buget, iar pentru altele s-a ajuns la un acord în a le amâna, atunci când s-a trecut la votul final, 6 consilieri PNL s-au abținut, iar Cătălin Canciu (al șaptelea consilier PNL) nu a votat deloc.

Dragomir făcut câteva comentarii pe această temă, după ce s-a aprobat bugetul municipiului Brăila pe anul 2020: „Bugetul de dezvoltare este de 319 milioane lei, la care dacă adăugăm și suma din acordul cadru pentru asfaltarea străzilor, suma alocată dezvoltării depășește pe cea alocată funcționării, ceea ce este un lucru extraordinar.

În ceea ce privește școlile, avem alocate 29,746 milioane lei, adică 6,66 milioane euro, din care 4,3 milioane de euro sunt din fonduri europene. Pentru parcuri de joacă, inclusiv Parcul Monument, avem suma de 12,755 milioane lei. Pentru infrastructură – și aici este un lucru foarte bun – avem un total de 125,315 milioane lei.

39,2% din totalul bugetului de dezvoltare va merge către dezvoltarea și modernizarea străzilor din municipiu.

Mai exista o chestiune foarte dezbătută de către unii din zona politică, poate chiar și consilieri, care făceau referire la faptul că Primăria Brăila nu absoarbe fonduri europene. Iar eu am să vă spun că la fonduri europene avem așa: *pentru școli avem 21 milioane de lei – vorbesc doar de contracte semnate aflate în lucru, în licitație în momentul de față și nu de proiecte de viitor, care nu au contractul de finanțare semnat; *pentru străzi avem 71 de milioane de lei; *pentru mijloace de transport, tramvaie noi și autobuze electrice avem 85 de milioane de lei; *pe zone degradate (însemnând transformarea unor zone care nu arată bine în municipiul Brăila, de la Grădina Mare până la Împăratul Traian sau în diverse zone din cartiere) avem 6,82 milioane lei și la fel pentru alte proiecte. Asta înseamnă că 194,8 milioane de lei reprezintă suma proiectelor cu fonduri europene semnate și aprobate pentru Municipiul Brăila.

Și mai putem să spunem aici că 61% din bugetul de dezvoltare al municipiului Brăila reprezintă fonduri europene.

Deși am avut o discuție foarte elegantă cu toți consilierii la buget, sunt absolut surprins că unii consilieri nu au votat cel mai mare buget al Primăriei municipiului Brăila poate din istoria sa, în ceea ce privește fondurile europene.

Este trist, absolut trist, când în urmă unor discuții constructive, elegante, constatăm la final că nu toată lumea votează bugetul.

Votul este unul personal, nimeni nu-și permite să influențeze votul unui consilier, dar toate realizările din perioada următoare din municipiu se vor datora în totalitate consilierilor care au votat bugetul”.