Primarul Dragomir (PSD): Nu vreau să fac speculații privind lipsa de comunicare între consilierii județeni și municipali de la PNL. Sala polivalentă pe care o va construi CJ va atrage publicul brăilean și gălățean

Primarul Brăilei, Marian Dragomir (PSD), apreciază ca fiind de-a dreptul „ciudate” punctele de vedere exprimate de consilierii municipali PNL în cea mai recentă ședință CLM, la dezbaterea proiectului de hotărâre ce viza transferul unei suprafețe de 78.549 mp din domeniul public al Municipiului Brăila în cel al Județului. Mai exact, este vorba despre un teren situat pe dig, între APAN și stația de epurare a apei, unde CJ intenționează să construiască o sală polivalentă modernă.

În contextul în care consilierii județeni PNL au votat „pentru“ la proiectul de hotărâre CJ care viza transmiterea către CLM Brăila a unei solicitări privind transferul de teren, edilul șef a declarat că nu înțelege de ce consilierii municipali liberali consideră că ar fi ceva suspect în ceea ce privește transferul amintit:  „Nici nu știu să încep, atât de ciudate sunt intervențiile acestea…

În primul rând este de salutat faptul că în urma discuțiilor pe care le-am avut cu cei de la CJ se dorește ca între Brăila și Galați să se construiască o sală polivalentă și toată infrastructura necesară în jurul acesteia, astfel încât să avem un catalizator în ceea ce privește activitățile sportive, culturale și altele asemenea între Brăila și Galați, pe un teren care este pe teritoriul Brăilei.

Nu vreau să fac speculații politice, ca domnul viceprimar, vizavi de lipsa de comunicare între consilierii județeni și municipali de la PNL, dar cu siguranță consilierii județeni liberali au înțeles necesitatea acestui demers, au înțeles faptul că atunci când toate documentele care sunt anexă la această hotărâre CLM se menționează foarte clar destinația de uz public și mai ales cea de sală polivalentă și structurile aferente, nimeni nu va putea să schimbe această destinație pentru că ar exista un interes economic și ca atare această discuție nu are rost.

În ceea ce privește celelalte aspecte, vreau să spun doar pe scurt următoarele: Sala Polivalentă din Cartierul Hipodrom era neîncăpătoare, înainte de această pandemie. Și eu cred că nu vă doriți să priviți un viitor sumbru, cu certificate, acces limitat, restricții, lipsă de evenimente sportive, interdicția accesului în Sala Polivalentă sau la orice alte tipuri de evenimente pentru spectatori, indiferent dacă sunt sau nu vaccinați. Eu vreau să privim spre un viitor normal, așa cum am avut înainte, când Sala Polivalentă era plină la meciurile de interes ale echipei de handbal, la meciurile din Cupele Europene și când, din păcate, toate spațiile adiacente cartierului Hipodrom, toate străzile se transformau într-o parcare imensă și efectiv abia te mai strecurai cu mașina și nu mai găseai un loc de parcare când voiai să ajungi la cineva de la blocurile din zonă sau în Parcul Monument.

Această sală polivalentă pe care o va construi Consiliul Județean va fi un adevărat campus, cu parcări multiple, cu spații pentru parcarea autocarelor și autoturismelor, nu a TIR-urilor – pentru că accesul nu va fi absolul nelimitat, așa cum probabil își imaginează unii -, dar va avea și diverse terenuri în aer liber pentru antrenament și alte facilități specifice unei săli polivalente care să deservească două orașe din cea mai mare aglomerare urbană din România, după București.

Dacă putem să trecem peste orice tipuri de orgolii, așa cum au făcut colegii de la CJ care au votat în unanimitate, și consilierii municipali vor vota în unanimitate acest proiect. Nu pot să impun votul nimănui, dar recomand consilierilor care își doresc dezvoltarea zonei dintre Brăila și Galați pe terenuri care aparțin Primăriei Brăila, CJ Brăila sau Primăriei Vădeni, să voteze în cunoștință de cauză acest proiect, pentru că doar așa putem atrage și spectatorii din Galați, astfel încât să dezvoltăm o infrastructură frumoasă împreună cu cei de la CJ.

Și încă ceva: Primăria a scos la licitație de două sau de trei ori această suprafață de teren; nu a existat niciun investitor care să dorească să participe la realizarea unei investiții aici”.

În final, proiectul de hotărâre a fost aprobat cu 20 voturi ”pentru” și 7 abțineri din partea consilierilor PNL.