Primarul Dragomir (PSD) spune că nu-i jignește de consilierii liberali, ci doar „încearcă să-i învețe”: „Le-am explicat elegant, nu am reușit; le-am arătat pe documente, nu am reușit; le-am citit de regulament… Mai mult ce pot să fac?”

„M-am abținut foarte mult! Nu am folosit niciun cuvânt urât. Am folosit același ton pe care-l folosesc acum, nu am țipat la nimeni, nu m-am răstit la nimeni, am fost foarte atent, astfel încât să nu se interpreteze. Nici măcar nu am ridicat tonul.

Vă spun sincer, mi-a fost milă la un moment dat de ei…

Nu i-am jignit. Eu cred că s-au împiedicat singuri” – este răspunsul dat de primarul Brăilei, Marian Dragomir (PSD), astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, când i-am cerut să comenteze faptul că iarăși i-a luat peste picior pe liberali în plenul Consiliului Local Municipal și iarăși l-a jignit pe unul dintre ei.

Și la ședința anterioară, dar și la ședința de azi a CLM Brăila ținta ironiilor primarului Dragomir a fost consilierul municipal Alexandru Drogeanu (PNL), care  la ambele ședințe a abordat subiectul reabilitării Stadionului Progresul.

Drogeanu a vorbit despre câteva elemente care în opinia sa nu respectă normativele din domeniu, punând sub semnul întrebării omologarea terenului, și a cerut să se verifice aceste aspecte acum, cât încă se construiește, ca să nu existe probleme mai mari mai târziu.

Primarul a răspuns de fiecare dată că atât reprezentanții Federației Române de Fotbal, cât și președintele Asociației Județene de Fotbal au spus că totul este în regulă în ceea ce privește lucrările de la stadion, deci nu are ce să mai verifice.

La ședința anterioară Drogeanu a fost luat peste picior atât de primar, cât și de viceprimarul Alexandru Jantea Crican (PSD). La ședința de azi, primarul i-a spus liberalului, printre altele: „Nu are niciun sens să vă răspund la toate prostioarele acestea. Ce aș putea eu să mai discut cu dvs fără să-mi pierd vremea?”. În plus, edilul șef a mai comentat că Drogeanu „a fost bun la fotbal, nu la altceva” și că el și ceilalți liberali sunt niște cârcotași care stau pe margine și comentează când alții muncesc.

Edilul șef nu consideră însă că prin comentariile sale și prin tonul folosit a jignit pe cineva. Mai mult, Dragomir crede că dacă cineva are o problemă, aceștia sunt liberalii, care vin „total nepregătiți” la ședințele CLM și ajung să fie penibili: „Mi se pare foarte penibil felul în care se prezintă unii consilieri în CLM și în plen, dânșii făcând confuzie între panourile de gard și panourile publicitare, citând trunchiat dintr-un  regulament pe care-l avem cu toții, doar pentru a stărui în aceeași necunoștință. Este absolut jenant ca unii consilieri să nu citească și să nu observe care sunt condițiile obligatorii și să insiste în același lucru de fiecare dată, doar pentru a mai face un pic de scandal. Am ajuns la concluzia că nu merită să mă enervez pentru astfel de lucruri. Este vorba de felul în care ei se prezintă total nepregătiți la CLM.

Și le-am spus și data trecută: dacă doreau să aibă un subiect de discuție puteau să ne contacteze, dar au venit la domnul secretar, s-au uitat pe proiect – nu e treaba mea să spun ce au înțeles sau n-au înțeles – și au reluat aceleași subiect astăzi în plen”.

Primarul a mai spus că prin atitudinea sa, el „încearcă să-i învețe” pe consilierii liberali; „ Am încercat să le explic elegant, nu am reușit, le-am arătat pe documente, nu am reușit, le-am citit de regulament, dânșii au insistat; acum, știți… mai mult ce pot să fac? La un moment dat nu se mai merită să le explic”.